keskiviikko 21. helmikuuta 2024

Mijas Golf International, Los Olivos. Tilaa lyönneille!

Kentän avaruus rauhoittaa mieltä ja kannustaa lyömään paineettomasti

Sanoisin Mijas Golfin kahden kentän kuuluvan suomalaisten pelaajien kymmenen suosituimman Espanjan Aurinkorannikon kentän joukkoon. Tällä kertaa en päässyt pelaamaan suomalaisessa ryhmässä, mutta läheltä liippasi, sillä pelikaverit olivat naapuristamme Ruotsista.

Mijas Golf on järjestänyt asiansa hyvin. Parkkipaikat alkavat driving rangen kohdalta ja jatkuvat aina golf shopille. Mijas Golf on erittäin suosittu, niinpä myymälän jakavat caddiemasterin toimisto ja golfkauppa palvelevat eri tiskeiltä. Toimisto/kaupan edessä pihalla on suojaisa terassi. Ravintola ja pukuhuoneet sijaitsevat terassin vieressä.

Tiiajan saatuaan ja maksettuaan pelaajat saavat kuittia vastaan valitsemansa trolleyt ja buggyt aivan toimiston vieressä sijaitsevasta nouto-/palautuspisteestä. Kuljetusvälinettä noudettaessa palveluhenkilö tarkastaa maksukuitin. 

Driving range löytyy sisääntulon ajoväylän alkupäästä. Siellä päivystää myös molempien kenttien startteri omassa pienessä toimistossaan. Startterin luona käynti ennen pelaamaan lähtemistä on pakollinen. Evästä ja juotavaa voi ostaa mukaan alueen toisen harjoitusviheriön toisella puolen nököttävästä taukokioskista.
Driving rangella lyödään matoilta. Range viettää hieman alamäkeen, joka päivän lyöntipituuksia arvioidessa pitää ottaa huomioon.

Los Olivos kentän ensimmäinen tiiboksi on vastapäätä driving rangea, parkkialueen ajoväylän toisella puolella. Pelikaverini ovat liikkeellä buggyilla ja minun valintani tälle päivälle taas kärryt, hikinen päivä siis tulossa. Ruotsalainen perhe, vanhemmat aikuisen poikansa kanssa toivottavat minut tervetulleeksi ryhmään.

Ykkösväylä avautuu laajana ja loivasti alapäin viettävänä. Driverin mitan päässä vaanii tietysti bunkkerit, ja tässä tapauksessa myös loiva mutka oikealle. Ensimmäinen lyöntini onnistuu, jippii! Kentän avaruus rauhoittaa mieltä ja kannustaa lyömään paineettomasti.
Ykkösväylä on rankattu kentän toiseksi helpoimmaksi. Pituutta on vain 301 metriä (keltaisilta), mutta hyvin sijoitellut hiekat imevät helposti standardimittaiset avaukset.
Los Olivos on todella tasapainoinen kokonaisuus, josta tyystin puuttuvat niinsanotut kikkaväylät. Kokonaispituus (kelt.) on maltillinen 5588. Kentän par3 -väylät ovat keskipitkiä yli 150 metrisiä, pisimmän ollessa 174 metriä ja yksi 130 metrinen. Kakkosväylä, par 4 /392 metriä on rankattu kentän vaikeimmaksi. Kakkosen tapauksessa oikeastaan ja vain sen pituus aiheuttaa ylimääräistä haastetta.
Kenttä-alueen keskustaa täplittää muutamat isot lammet, jotka on reunustettu kiveyksellä. Parhaimmillaan lyönneille tulee veden ylitystä arviolta sataviisikymmentä metriä. Tosin lyöntisuuntaa hieman muuttamalla huomattavasti lyhyemmälläkin lyönnillä niiden ylitys onnistuu.
Hyvä avaus veden yli tuotti kirjoittajalle pelaamattoman paikan. Droppauksesta kolahti tässä tapauksessa rangaistus. Kentän paikallissäännön mukaan vapauttavia (puita) on merkitty tuennoilla, "allasratkaisuilla" ja ne on lisäksi merkitty sinisellä maalauksella tai sinisellä nauhalla.

Kentältä löytyy väylien 10 ja 17 kesken jaettu kahden yhdistetyn greenin ratkaisu. Viheriöalue on niin laaja ettei se juurikaan vaikuta lähestymislyöntien turvalliseen pelattavuuteen.
Bunkkereiden hiekka on karkeaa ja alusta muutaman lyönnin perusteella kova. Omalle kohdalleni haastavin bunkkeri sattui par 3 väylä 14., jossa lyöntikorkeutta lisäsi esteen sijoittuminen alaspäin johtavaan rinteeseen. Kyseisen väylän viheriön vieressä päivysti liikkuva kioski, tarjolla oli juotavia ja syötäviä. Juotava tulikin kovaan tarpeeseen, sillä olin lähtenyt tyhmästi liikkeelle vain yhdellä vesipullolla.
Kapeimmatkin väylät armahtavat sivuille karanneita kuulia rinteiden syöttäessä palloja takaisin peliin.

Risut ja ruusut

Kenttä on hyvälle pelaajalle helppo. Viheriöt hyvässä kunnossa. Kentän hoito esimerkillisen hyvää. Epävarmojen avauksien kanssa painiva kiittää kentän armahtavuutta. Wc:t löytyvät kentän keskivaiheilta ja startterin/kioskin kulmilta. Kentästä ei ole oikeastaan mitään varsinaista negatiivista sanottavaa.

Mijas Golf Los Olivos

18 reikää par 70
Valkoinen 5875
Keltainen 5588
Punainen 4926

Avenida Louison Bobet Urb Mijas Golf, 1-3-5, 29650 Las Lagunas de Mijas, Málaga
Málaga 29650
www.mijasgolf.org
teetimes@mijasgolf.org
+34 952 47 68 43
Elämää pallon ympärillä, Golfcrackers Vesa Airio
https://golfcrackers.blogspot.fi
www.treshombres.fi Golf-matkoja sinne missä kaverisi eivät ole käyneet...
www.visualtailors.fi Valokuvaus, ilmakuvaus ja -videoinnit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti