torstai 15. helmikuuta 2024

La Noria Golf, tasaisen mukava yhdeksänreikäinen

Kas kummaa, taas suomalaisia 

Ystävänpäivälle varasin tiiajan nettisivuillaan mukavalta näyttävälle ysireikäiselle La Norian kentälle. Paikka löytyy upean La Calan rannan (Playa La Cala) kohdalta, A-7 tien mantereen puolelta. Auton sai mukavasti tien varteen, vaikka näytti klubilla olevan pari omaakin parkkialuetta. 

La Norian klubitalo

Vastaanotossa ystävällinen caddiemaster ohjeisti kysymäni rangen olevan pienen matkan päässä, joten sinne ei olisi kävelemällä ehtinyt (tai ainakaan takaisin varatulle ajalleni). Aikaa oli hyvin ja sain ajellessa samalla paremman kuvan kentän olosuhteistakin. Rangen sijainti on kentän nelosväylän kohdalla. Kuten monilla muillakin ysireikäisillä, on La Noriallakin siirtymiä katujen jakamien tonttien välillä.



Sirpa ja Markku

Ennen tiiaikaani ehdin vielä harjoitusviheriöille, ne ovatkin oikeaoppisesti sijoiteltu ykköselle vievän lyhyen polun varteen. Ystävänpäivänä on mukava saada peliseuraa, tällä kertaa kättelyvuorossa olivat espanjalais-helsinkiläiset Sirpa ja Markku. Kas kummaa, taas suomalaisia! Pariskunta kertoo pelanneensa La Norian monta kertaa. Peli saadaan mukavasti kolmisin liikkeelle, eikä lyhyelle ykkösväylälle tarvitse kysellä juurikaan neuvoja.


Ykkönen

Kakkonen on mielenkiintoinen koiranjalka vasempaan. Avauslyönnin tulee olla melkolailla oikeanmittainen saavuttaakseen esteettömän paikan lähestymislyöntiin. Väylän griini haastaa vesikammoiset, pallon on ensin ylitettävä kentän halki kulkeva kivetty oja (leveys noin kuusi-kahdeksan metriä) ja pysyteltävä sittenkin poissa vasemman puolen lammesta.


Viitonen. Tiiboxien ruoho oli erikoisen pitkää.

Pelin edetessä Markun golfkellosta on jatkuvasti apua minulle. Vertaamme minun Apple watchin (Golf Gamebook sovellus) ja Markun kellon näkymää, minulle iskeekin päälle pieni varustelukateus. Mutta nyt ei tarvitse keksiä puheenaiheita pelaamisen ulkopuolelta, tänään peli sujuu kohtalaisen mukavasti, kerrankin.

7. Par 5, koiranjalka oikeaan. Hcp 3

Mielestäni yksi kentän mielenkiintoisimmista väylistä on numero seitsämän. Väylän pituudet ovat keltaiselta 438 m ja punaiselta 409 m. Keltaisilta jatkolyöntipaikoille on yli kolmesataa metriä, joten avauslyöntiin ja välilyöntiin voi kuvitella monenlaisia mailavalintoja. Onnistuin keplottelmaan palloni kahdella rautalyönnillä hyvään asemaan väylän mutkaan. Lähestymislyönti edellyttää aiemmin mainitun ojan ylityksen, tällä kertaa ojassa tallusteli parikin paikallista pallonkerääjää koirineen. Ihmislyöntimahdollisuus rupesi jännittämään, ja onnistuinkin epäonnistumaan lyömällä ojaa reunustaviin kiviin. Fore-huuto oli nyt herkässä ja nopea! Ihmeellisellä tuurilla pallo otti kivikontaktista ilmaa alleen ja päätyi griinin kanttiin. Chippi ja kuppi - kun kulkee, niin kulkee!

8. Laiskojen sorsaeläinten kokoontumisalue

Kahdeksikko on mielestäni kentän kaunein väylä. Lyöntipaikan vierestä solisevan vuolaan puron toisella puolen on jo alkumatkasta pelatun kakkosen griini. Sorsia päivystää puron vieressä monia erimerkkisiä, osa saattoi olla jonkinlaisia hanhiakin. Yhteistä elikoille oli jäätävä rauhallisuus. Intensiivisesti väylää valokuvatessa kannattaakin varoa ettei kompastu sorsaan! Edellisen väylän veron maksoin kasilla lyömällä ensimmäisen pallon veteen. Pitemmällä mailalla onnistuin seuraavalla lyönnillä viheriön takabunkkeriin. Normipeliä!


8. väylä viheriöltä lyöntipaikan suuntaan

9. Väylän oikean reunan out of bounds aluetta vartioivat komeat puut ja matala aita


Ysiväylä on 166 metrin (kelt.) par kolmonen. Suora linja tiiltä muutaman matalan bunkkerin vartioimalle viheriölle. Oikealla sivulla on tiuhassa komeita puita, ja vielä lisäksi matala verkkoaita suojelemassa aidan toisella puolella majoittuvia karavaanareita. Väylä näyttää helpolta, mutta lyönnin toki täytyy olla viheriön suuntainen välttääkseen molemmin puolin kasvavat isot puut.

Pelin jälkeen Sirpa ja Markku kutsuivat vielä minut terassikaffeille La Norian mainiolle klubille. Sain pariskunnalta monia hyviä ja käytännöllisiä vinkkejä rannikon palveluiden käyttämiseksi. Kiitos mukavasta peliseurasta ja kaffeista!

Risuja ja Ruusuja

Kivasti suunniteltu tasamaastoinen kenttä haastaa monella väylällä kokeneemmankin pelaajan. Sopii erityisen hyvin muunmuassa niille jotka haluavat kävellä kierroksensa vaikka oma liikkuminen olisi jostain syystä rajoittunutta. Käyntikerralla helmikuussa viheriöt olivat hyvin hoidetut, yleistuntumaltaan pehmeähköt. Tiiboksien ruoho oli osin ylimittaista. Vesiesteitä oli sopivasti. Bunkkerit pääosin matalia ja niiden hiekka erityisen pehmeää. Opasteet toimivia.

9 holes / 4130 (keltaisilta)

Tuloskortti:
https://www.andalucia.org/en/mijas-costa-golf-la-noria-golf-resort

Contact
La Noria Golf & Resort

Llano de la Cala , s/n . 29649 La Cala de Mijas ( Málaga), Espanja
Telf. (+34) 952 58 76 53
info@lanoriagolf.net
https://www.lanoriagolf.net/

Elämää pallon ympärillä, Golfcrackers Vesa Airio
https://golfcrackers.blogspot.fi
www.treshombres.fi Golf-matkoja sinne missä kaverisi eivät ole käyneet...
www.visualtailors.fi Valokuvaus, ilmakuvaus ja -videoinnit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti