keskiviikko 14. helmikuuta 2024

BilBil Golf, Benalmadena. 18 reiän par 3 kenttä

Aluetta hallitsee pieni lampi, joka on ilmeisen tottunut pallouhreihin. Onneksi vesiestealueisiin ja varsinaisen kentän ulkopuolisiin olosuhteisiin koulutettuja löytöpalloja on vielä bägissäni yllin kyllin

Klubi sijaitsee aivan tien varressa. Espanjalaiselle taksikuskille ei tuota ongelmia väliaikainen pysäköiminen keskelle ajokaistaa. Klubilla on pieni terassi jossa istuu koiranulkoiluttajien lisäksi muutamia pelinsä päättäneitä golfareitakin. Yhteistä istujille näyttäisi olevan alkoholipitoisten nesteiden nauttiminen. Onhan jo keskipäivä meneillään!


Ensimmäinen väylä, noin 65 metriä

Vastaanotossa caddiemaster puhuu yhtäaikaa kahteen puhelimeen. Pieneen toimistoon mahtuu lisääkin ääniä, kaksi herraa keskustelee ilmeisesti kentän asioista käden mitan päässä toimistotiskiä. Täytyy nostaa lippalakkia neidille hyvästä keskittymiskyvystä. Saan yksityiskohtaiset ohjeet yksinäiselle kierrokselleni. Varsinkin siirtymät väylä-alueilta toisille painottuvat ohjeistuksessa. Ilmenee, että kenttä on jaettu neljään eri lokaatioon kohtuullisen pienelle alueelle. Klubin takaa alkavat väylät 1-3. Ykkösväylän pelattuani taakseni ilmestyy toinenkin pelaaja. Harmikseni herra näyttää pelaavan kolmella pallolla, joten en saanutkaan hänestä peliseuraa.
Hcp 1. Kolmonen on kentän haastavin väylä
Kolmoselta alkaa suunnistus rangen reunaa pitkin. Siirtymä on melko pitkä, tielle tultaessa voisi olla paremmatkin opasteet. Pikku arvonnan jälkeen lähden oikeaan suuntaan (oikealle). Väylät 4-5 löytyvät muutaman sadan metrin tienvarren kävelyn päästä liikenneympyrän kohdalta, rautaportin takaa. Nyt tarvitaan klubilta saatua kulkukorttia portin avaamiseen. Pienelle kaistaleelle on saatu mahtumaan vain väylät 4 ja 5. Aluetta hallitsee pieni lampi, joka on ilmeisen tottunut pallouhreihin. Onneksi vesiestealueisiin ja varsinaisen kentän ulkopuolisiin olosuhteisiin koulutettuja löytöpalloja on vielä bägissäni yllin kyllin.
#4. Pallonpesun mahdollisuus


Tuloskortin kartan mukaan suunnistaminen seuraaville väylille onnistuu jo helpommin, ja siirtymäkin on paljon edellistä lyhyempi. Taas kortin vilautus lukijaan ja pääsy väylille 6 - 15 avautuu. Väyläkartan mukaan nyt on vettä pelissä vähän joka toisella väylällä. Palloni uhriutuvat jälleen. On pakko aloittaa positiivisten asioiden mietiskeleminen. Aivan, ei sada vettä. Lämmintäkin on, heitänpä fleecen bägiin. Mailat välttelevät edelleen pallon kohtaamista. Negatiiviset asiat nousevat pintaan. Kenttä on huonossa nurmessa, minulla ei ole mukana "kolmenkymmenenkahden metrin" mailaa..


Vettä riittää jatkossakin


Edellä on ruuhkaa. Siirryn pelaamaan kolmella pallolla. Kaikesta turhasta miettimisestä huolimatta lyönnit alkavat onnistumaan. Paitsi viidennellätoista väylällä, jolla on eniten katsojia. Taas positiivisia asioita: - onneksi ostin niitä halvimpia järvipalloja!
Kuhinaa kentällä

Takamatkan kolmen viimeisen kimara alussa


Taas pieni parinsadan metrin siirtymä viimeiseen lokaatioon. Viimeiset kolme väylää sijaitsevat klubin edessä, vastakkaisella puolella tietä. 16, 17 ja 18, yhteismitaltaan 168 metriä on nopeasti pelattu. Viimeisen väylän viheriöllä teen birdien, tosin pelipalloja oli kolme yhden sijaan. Onnittelen itseäni hyvin pidetyistä hermoista ja raahustan klubille. 
Viimeiseltä viheriöltä näkymä klubille


Klubin terassilla aloitan kaivelemaan lompakkoa bägistä, kaksi kertaa kaikki taskut läpikäytyäni olen jo varma, että rahapussi on jäänyt toimistoon. Päätän vielä kerran tarkastaa (nyt rauhallisesti) kaikki taskut. Lompuuki löytyy viimeisestä taskusta, juuri sieltä missä sen pitkin olla. Helpotus on suuri! Nyt vain tilaamaan taksia.

Mukavaahan BilBilissä oli pelata, näin jälkeenpäin ajateltuna. On tosi vaikea muistella niitä tolkuttoman huonoja lyöntejä, sillä olihan seassa muutama oikein hyväkin kolautus! Nyt kun vielä muistaisi käydä palauttamassa sen porttien avaamiseen lunastetun pantillisen kulkukortin.. 

Risut ja ruusut

Helmikuussa 2024 väylänurmi ja greenit olivat heikossa kunnossa. Olisin toivonut pitch -väyliä lisää. Tosin juuri 45-85 metrin lyöntiharjoitteluun kenttä on mitä mainion. Hyvä asiakaspalvelu englanniksi ja espanjaksi (ainakin). Väylien opastetauluissa paranneltavaa.

BilBil Golf Club

https://www.bilbilhouse.com/golf
+34 951 295 287
reservas@bilbilhouse.com

Osoite:
Avenida de Cibeles s/n, Urbanización Arenal Golf, 29631 Benalmádena, (MÁLAGA), España

Aukioloajat:
ma-pe 9:00h-22:00h, 
viikoloppuisin ja pyhinä 9:00h - 16.00h

Cafetería:
Syksy-talvi ma-su 8:00h - 22:00h
Kevät-kesä ma-su 8:00h - 00:00h


Elämää pallon ympärillä, Golfcrackers Vesa Airio
https://golfcrackers.blogspot.fi
www.treshombres.fi Golf-matkoja sinne missä kaverisi eivät ole käyneet...
www.visualtailors.fi Valokuvaus, ilmakuvaus ja -videoinnit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti