torstai 22. helmikuuta 2024

Magna Golf, par3, yhdeksän reikää pikana

Ensimmäinen väylä antaa kentästä hyvän vaikutelman. 150 metrin lyönti lammen yli nostaa sykettä sopivasti

Odotusarvot olivat korkealla kun lähdin Benalmadenasta ajelemaan Marbellan toisella puolella odottavaa Magna Golfia kohden. Matkaan A-7 väylää pitkin piti varata peräti 40 minuuttia, mutta mitä sitä nyt ei tekisi golfin tähden? Klubi on minulle ennestään tuntematon, joten parkkeeraan kadun varteen kun klubin sisäänkäynnin vieressä on vapaa paikka. Ramppia pitkin kävellessäni huomaan klubilla olevan hyvät parkkipaikat aivan toimiston edessä.

Yhdeksän reiän peleille löytyy heti vapaata. Vuokraan vielä trolleyn, jonka lupaan tulla hakemaan sen jälkeen kun olen siirtänyt autoni parkkipaikalle. Kaikki hyvin, ja sain vielä selkeät ohjeet ykköstiin löytämiseksi ilman kysymättä. Ohjeet olivatkin tarpeen, sillä muuten tiin etsiskely olisi ollut arpapeliä.

Ensimmäinen väylä antaa kentästä hyvän vaikutelman. 150 metrin lyönti lammen yli nostaa sykettä sopivasti, greeni kuitenkin näyttää kaukaa katsoen tasaiselta ja laajalta. Ensimmäinen kuula kopsahtaa greenin vasemmalle puolen ja ottaa näyttävän loikan rinteeseen vasemmalle. Varakuula perään!

Tiiboxin karva on ok kunnossa, tosin leikkuria se jo tarvitsisi. Siirtymille kenttä tarjoilee betonoituja polkuja. Trolleyn kanssa käveleminen onnistuu myös väyliä pitkin, ja silloin on helppo chippailla matkan varrelta lyhyenlännäksi jäänyt kakkospallo sileämmille pinnoille.

Väylät ovat melko pitkiä par kolme kentälle. Kakkonen on tuloskortin mukaan 178 metriä/ Hcp 1, kaiken lisäksi se lyödään lammen yli! Lyhin väylä on kolmonen, silläkin on mittaa pitcherin kantaman verran, 119 metriä.

Greenit eivät ole parhaassa kunnossaan. Tosin parin viikon oleskelullani en ole näiltä par3 -kentiltä vielä oikein laadukkaita viheriöiden ruohoja tavannutkaan. Jonkinlaisia opastekylttejä seuraaville väylille löytyy, niiden sijoittelu vaatisi kuitenkin uudelleenarviointia. 

Yksin pelatessa edellämenijät tulevat selkä edellä vastaan. Vitosväylällä saan odottaa perhegolftapahtumaa. Yhden aikuisen paimentama kolmen nuoren kopla liikkuu hitaasti. Eipä hätää, minulla on koko päivä aikaa! No seuraavalla väylällä mieli vähän muuttuu. Joukon nuorimmaisella on ilmeisesti vaikea päivä, kävely ei oikein luonnistu, isäntä joutuu hoputtamaan poikia. Kiukuttelu jatkuu, poika jää tekemään harjoitusputteja, ja poistuu greeniltä lontustellen vasta kun toiset ovat jo seuraavalla tiiboksilla. No, minullahan on vielä aikaa, vaikka takana tulijat joutuvatkin nyt odottamaan minun lyöntejäni..
Seitsemänneltä väylältä kahdeksannelle löydän vain seuraamalla edellämenijöitä. Tiiboksissa odotellessani huomaan takanatulijoiden etsivän suuntaa seuraavalle. Yritän puun varjosta vilkutella pojille suuntaa. Opasteiden puuttuminen harmittaa. Onneksi edellämenevän tiimin aikuinen saa jo velton nuoren miehenkin pöksyihin liikettä. Yksi väylä jäljellä!
Yhdeksännen väylän lyöntipaikka löytyy, mutta tiiboksin väylätaulu on maastoutunut pensaiden sekaan. Käyn tarkastamassa taulun tiedot ja sieltähän löytyy väylän pituudeksi 224 metriä (keltaisilta)! Aika pitkä väylä par kolme kentällä, olisikohan ihan ennätys! Edellä menevät pelaajat ainakin pelasivat kyseiseltä tiiltä, joten minäkin stanssaan siihen. Näkyvyys on huono mutkan vuoksi, ja minun pitää käydä pitkällä edessä varmistamassa, ettei edellä menevät ole vielä lyöntietäisyydellä. Mutkastakaan en näe lipulle, joten päätän tehdä välilyönnin. Ihme sokkoväylää ihmettelen vielä kävellessäni pallolle. 

Matkan varrella sitten selviää (kuin myös tuloskortista), että väylä on muutettu lyhyemmäksi. Oikealta tiiltä pituus on vain 162 metriä. En viitsi enää palata takaisinpäin palloltani, kun takanatulevat ovat jo ryhmittyneet omaa lyöntiään varten väärään tiiboksiinsa.


Olisikohan ollut isokin vaiva järjestää selventävät opasteet kahdeksannen väylän viheriöltä oikeille yhdeksännen väylän lyöntipaikoille? Odottelen vielä edellämenevän ryhmän poistumista greeniltä. Nyt ryhmän vanhin on saanut joukkueensa ojennukseen, ja myös aiemmin velttoillut nuorimies osoittaa rivakampia otteita. Tosin nuori herra käy vielä etsiskelemässä väylältä jotain kadottamaansa viimeisten puttien jälkeen.

Takaa tulevan ryhmän toinen jäsen kävelee puoleen väliin väylää tähystelemään lyöntilinjoja. Hän näyttää stop-merkkiä tiiboksissa odottelevalle kaverilleen nähdessään minut odottelemassa viheriön vapautumista.
Matkaa merkkimieheen on sen verran etten ala heitä opastamaan oikean tiiboksin valinnossa.

Risut ja Ruusut

Hyvännäköinen harjoituskenttä jossa saatavilla lyöntitutkat (en testannut). Toimistossa mukava palvelu ja puolittainen opastus väylien saloihin. Väylät ovat helpohkoja, tosin mittavia par kolme kategorian kentäksi. Väyläopasteet osin puutteellisia ja harhauttaviakin. Kentän lay-out on hyvä. Paremmalla hoidolla kentän saisi mielenkiintoisemmaksi.

Magna Marbella Golf

Par3, 9 reikää par 28


Osoitetiedot

Calle Calderón de la Barca s/n, E-29660 Marbella, Málaga, SpainElämää pallon ympärillä, Golfcrackers Vesa Airio
https://golfcrackers.blogspot.fi
www.treshombres.fi Golf-matkoja sinne missä kaverisi eivät ole käyneet...
www.visualtailors.fi Valokuvaus, ilmakuvaus ja -videoinnit
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti