maanantai 19. helmikuuta 2024

Club de Golf La Siesta, kukkulagolfia par3 -kentällä

Ihan mukavan kentän Calahondalaiset ovat rakentaneet, tosin huonompijalkaiselle kierros täällä saattaa olla tekemätön paikka

Pieni mutta pippurinen La Siesta Golf sijoittuu Aurinkorannikon Calahondan alueelle.
Sitä mukaa kun "googlemapsissa" kilometrit vähenee, pyytää vuokraamani pikku Auris pienentämään vaihteita. Mutkia on matkassa riittävästi, mutta silti La Siesta löytyy helposti. Alue on erittäin tiiviisti rakennettua, niinpä mitään parkkialuetta ei klubin kyljestä löydy. Tienvarren parkkipaikat ovat onneksi ilmaisia.

Puiden varjostama ykkösväylä
Caddiemasterin pienessä toimistossa luvataan peliaika heti seuraavaan ryhmään. Otan tarjouksen vastaan, tällä kertaa saan sitten pelailla yksikseni. Etukäteen netistä surffailen olin kentän bongannut, paikanpäällä maisemat osoittautuvat vielä mäkisemmiksi kuin olin odottanut. Ykköstii on aivan toimiston ikkunan alla. Lyönti matolta, pituus 72 metriä. Reheviä puita on molemmin puolin, eikä täydellisen suoraa linjaa wedge-lyöntiin oikein ole. Vasemman puolen rinne on antavan näköinen, joten suuntaan ykköseni sinne.
Lyhyt kakkonen on vain 52 metriä pitkä
Hyvä teoreettinen suunnitelmani ykkösellä ei ihan toiminut, bogey tuli ja ihan ok sekin heti alkuun. Kakkoselle päästäkseen pitää ylittää katu. Lyöntipaikka tien vieressä voimalinjatolpan edessä. 51 metrin lyönti alamäkeen on aika haastava matka. Viheriön takana sijaitseva rinne armahtaa pitkäksi menneen lyönnin valuttamalla pallon viheriölle.
Lipunhuolto menossa kakkosella
Edelläni pelaa senioripariskunta. Takaa tulee pelaajia sieltäkin. Odotellessani lyön toisenkin pallon kolmosen viheriötä kohden. Greenille karauttaa kentänhoitoja skootterilla! Mies odotteli kohteliaasti bunkkerilyöntini ja pari puttiani. Kätevän näköisesti skootterimies hurauttaa ylämäkeen uuden lipunpaikan tehtyään.
Kentänhoitajat huristelevat skoottereilla
Seuraavat kaksi väylää, nelonen ja vitonen, risteävät keskenään. Erikoinen väyläratkaisu aiheuttaa melkoisen suman tähän kohtaan kenttää. Yksikseni olen ensin vähän ihmeissäni lyöntisuunnista, mutta onneksi edellemenijät näyttävät varmasti tietävän mitä tekevät.
Risteävät nelonen ja viitonen aiheuttaa ruuhkaa kentälle
Neljännen väylän jonossa pääsen juttelemaan takaa tulevien kanssa. Isä ja poika skotlannista arvaavat minut heti suomalaiseksi, miehen vaimo kun sattuu olemaan suomalainen hänkin. Jatkamme kuitenkin englanninkielellä. Yritän saada parivaljakosta peliseuraa, mutta heillä on valitettavasti kiire aikataulu. Skottilaiset jättävät loput väylät pelaamatta ja suorivat sopivassa välissä pois kentältä.
Driving range näkyy kasilta
Kahdeksannelta väylältä on näkymät driving rangelle. Ihan mukavan kentän Calahondalaiset ovat rakentaneet, tosin huonompijalkaiselle kierros täällä saattaa olla tekemätön paikka.
Ysille on hyvät näköalat ravintolan terassilta

Yhdeksäs väylä on haastava lähinnä jyrkän ylämäen vuoksi. Mäen jyrkkyyttä kuvastaa hyvin se, ettei kärrejä oikein saa pysymään paikallaan rinteessä. Ravintolan terassilta on mukava katsella pelaajien taiturointia, ysin lisäksi ykkönen näkyy sieltä hyvin.

Risut ja Ruusut
Kentän lay-out on mielenkiintoinen, lyhyimpiäkin väyliä voi pelata monin eri tavoin. Matoilta lyöminen tuo vähän miinusta mielekkyyteen. Neljännen ja viidennen väylän erikoinen ristiinlyönti hidastaa koko kenttää. Väylät ja viheriöt olivat käyntiajankohtaan nähden kohtuullisessa kunnossa. Auton parkkeeraaminen lähelle tienvarteen vaatii hyvää tuuria. Nettisivut vain espanjankielellä.

La Siesta Golf

Yhdeksän reiän par3 kenttä

Par 872/1744 m


Yhteystiedot

Urb. Calahonda

C/José de Orbaneja, 33

Mijas Costa (Málaga)

Spain
Tel: 00-34-952933362
Fax: 00-34-952933362

lasiestagolf@gmail.com


Elämää pallon ympärillä, Golfcrackers Vesa Airio
https://golfcrackers.blogspot.fi
www.treshombres.fi Golf-matkoja sinne missä kaverisi eivät ole käyneet...
www.visualtailors.fi Valokuvaus, ilmakuvaus ja -videoinnit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti