torstai 15. helmikuuta 2024

Cerrado del Aquila. 9 reiän näköalakenttä

Golfareina ymmärrämme hyvin palloa, eikä Newtonin lakeja aleta kyseenalaistamaan. Chippi griinille ja pari puttia perään varmuuden vuoksi

Majapaikalta kentälle on puolen tunnin matka. Aamulla vuokrasin suomalaisesta autovuokraamosta pienen Toyotan. Menopelin kytkinpoljin ottaa vasta ihan yläasennossa, luvassa siis astetta haastavampaa matkantekoa. Kaikkeen tottuu. Cerrado del Aquila sijaitsee nimensä mukaan vähän korkeammalla kukkulalla. Googlemaps toimi hyvin, suoran reitin sijaan päätin vähän tutkia kenttää ympäröivää asutusaluetta. Onneksi karttasovellus ymmärsi minua ja rakensi uuden reitin huviajelulleni. Pientä tihkusadetta pukkaa, tuskinpa on ruuhkaa. Enpä viitsinyt tehdä varausta etukäteen.

Näkymä ravintolan terassilta rangen suuntaan. Kakkosen greeni edessä. Ykköstii lammen takana oikealla

Hyvä ravintola


Vastaanotossa nuori kaunis caddiemaster neito löytää minulle ajan reilun puolen tunnin päähän. Ok, ehdinpä syömään jotakin.. Ravintola on samassa rakennuksessa, ja se on iso. Tilaan klubileivän koska arvelen sen valmistuvan nopeasti. Näkymät ravintolan ikkunoista ja upealta terassilta avautuvat rangelle sekä ykkös- ja kakkosväylille. Tihkusateen vuoksi jään kuitenkin sisälle ruokailemaan. Aika kuluu yllättävän nopeasti, hotkin viime tingassa valmistuneen klubileivän ja ryntään etsimään lunastamaani golfbuggya.

Range on aivan ykköstiin vieressä (paljon pisteitä!). Teeaikani on 13:34, aikaa jäi vielä lyhyeen range-sessioon. Kaksi herraa harjoittelee rangelle sinne tullessani. Ihme ja kumma miehet osoittautuvat suomalaisiksi. Tervehdysten jälkeen sovin mukavien kavereiden kanssa yhteisestä pelistä. Vuorollamme tiille alkaa kerääntyä muitakin (suomalaisia).

Ykkösväylä lyödään loivaan alamäkeen, klubitiiltä matkaa on himpan vajaat kolmesataa metriä. Pelikaverit varoittelevat lyöntien riittävän viheriölle saakka. Valitsen pitkän rautamailan ja lyön sillä hienon topin viidenkymmenen metrin päähän tiiboxista. Eipähän ollut ainakaan vaaraksi kenellekään, paitsi ehkä kenttämyyrille kts. https://luontoportti.com/t/3140/kenttamyyrat Sateista kastunut kumpuinen kenttä on paikkapaikoin vaarallinen käveltäväksi. Toinen pelikavereistani liukastuu ikävän näköisesti ykkösen greenin tuntumassa. Buggyilla saa ajella nyt vain niille tehdyillä poluilla.

Alamäen jälkeen par 5 kakkonen lyödään, ei niin yllättäen, ylämäkeen. Oletan alkuharjoittelun jo päättyneen ja valitsen puuvitosen avausmailaksi. Vasemmalla on onneksi jonkinlaisia puita, puut saattoivat olla kanssani eri mieltä onnesta, sillä pallo nasahteli äänistä päätellen ainakin kolmeen runkoon. Kakkosväylä viimeistellään pienen lammen yli lyöden. Vastatuuli haittaa, joten otan lähestymiseen yhden numeroa suuremman mailan. Olisi kannattanut ottaa ainakin kaksi numeroa suurempi..


Mielenkiintoinen ja haastava väylä 3

Väylälle kolme siirrytään klubi alittaen, tunnelia pitkin. Nyt avautuu eteen hienot maisemat! Tihkusade onneksi loppuu. Upeat lyöntini odottelevat edelleen ilmiintymistään, aloitan kehumaan maisemia. 

Kolmosen viheriö. Kenttä sen kuin paranee vaan

Kolmosväylän lampi on pelissä seuraavallakin väylällä. Par kolme, väylä numero neljä  on kaunis kuin karkki! Itsetuntoni on kohentunut edellisen väylän melkein onnistuneen chippin johdosta, ja suuntaan lyöntini suoraan kohti veden puoliksi ympäröimää greeniä. Palloni pelästyy hieman uhkarohkeaa suunnitelmaani ja päättää varmuuden vuoksi etsiytyä reilusti ja turvallisesti oikealle. Betonipolkuun osuessaan pallo kumoaa osan fysiikan laeista ja pomppaa erikoisesti lähes pystysuoraan ylöspäin noin kahdenkymmenen metrin korkeuteen. Golfareina ymmärrämme hyvin palloa, eikä Newtonin lakeja aleta kyseenalaistamaan. Chippi griinille ja pari puttia perään varmuuden vuoksi.

Upea nelosväylä

Peli jatkuu ja paranee. Maisemat varsinkin paranevat väylä väylältä. Kenttää on vielä yli puolet jäljellä, mutta nyt jo tuntuu että se olisi ansainnut toisenkin puolikkaan. Viitosväylä jatkaa alkupään perinteitä, loivaa koiranjalkaa (oikealle) tarjoten. Viitoselle saa tarjoilla pitkää keppiä alkuun, ja mieluiten palloa kannattaa ohjeistaa pysymään väylän keskilinjan vasemmalla puolella. Vähänkin lyhyeksi jääneen avauslyönnin jatkomahdollisuudet viheriölle ovat heikohkot.

Par kolme 166 m. Väylä numero 6

Väylä seitsemän lyhyt par 4 kaartuu vaihteeksi hieman vasemmalle. Teoreettisesti alle kolmesataametrisen seiskan voisi pelata yhdelle päälle, jos osaisi hienon drawn, ja jos pystyisi lyömään niin pitkälle. Joka tapauksessa pidin tästä väylästä. Hienon rauta 4 toppislaissin ja kohtalaisen rauta 8 yhdistelmällä valloitin greenin kahdella. Kolmimetrinen birdie putti onnistui kaikesta huolimatta, näin tuli todistettua golfin jumalienkin tuntevan joskus sääliä!

Hulppean kentän komea mainos


Kentän toinen par 5 väylä, ja samalla kentän päätösrata

Komealle kentälle sopii hyvin par 5 väylän lopetukseen. Väylätaulusta ehkä poiketen koin sen hieman enemmän oikealle kääntyvänä. Hyvällä avauksella pääsee kyllä helposti "mutkan" kohdalle, sen jälkeen loppumatka onkin käytännössä alamäkeä. Kohtuullisesta pituudestaan huolimatta klubipelaajallakin on hyvät mahdollisuudet kolmella päälle suoritukseen.

Pidin kentästä, voisin oikein mielelläni tulla tänne uudestaankin. Buggyn avainten palautuksen yhteydessä miellyttävä caddiemaster ohjeisti minua vielä poikkeamaan heidän hienossa ravintolassaan. Kävinkin sitten hattu kourassa maksamassa ennen peliä nauttimani klubileivän.. Että sellasta peliä!

Risuja ja ruusuja

Käynnilläni helmikuussa 2024 väyläruoho, samoin kuin greenit olivat hyvässä kunnossa. Edellisten päivien sateista johtuen buggylla sai ajaa vain niille varatuilla poluilla. Hyvät ilmaiset parkkipaikat klubin vieressä. Range hyvällä sijainnilla aivan ykkösväylän tiiboksin lähellä. Siirtymät on osin pitkiä, klubilta suositellaan buggya. Hyväkuntoiselle kävellen tehtävä kierros täysin mahdollinen. Väylät ovat hyvän mittaisia, tosin ykkösellä (par 4) pitkälyöntisten kannattaa odottaa edeltävän ryhmän poistumista greeniltä.

Kenttä:
9 reikää
Pituus (2x9 r) keltainen/caballeros 5504 m, punainen 5104 m, valkoinen 5734 m

Osoite:
URB. CERRADO DEL ÁGUILA:
Avenida María Civiero S/N,
29649 Mijas-Costa
Málaga, Spain

Contact:
golf@cerradodelaguila.com
+34 951 703 355
+34 670 419 096


Elämää pallon ympärillä, Golfcrackers Vesa Airio
https://golfcrackers.blogspot.fi
www.treshombres.fi Golf-matkoja sinne missä kaverisi eivät ole käyneet...
www.visualtailors.fi Valokuvaus, ilmakuvaus ja -videoinnit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti