lauantai 10. joulukuuta 2016

Calanova Golf Club, Espanja

Calanova Golf Club 9.12.2016

Saavuin Finnairin suoralla lennolla Malagaan viisi minuuttia etuajassa klo 09.35. Helsingin kentällä olin tehnyt auton varauksen ja marssinkin sitten laukut saatuani suoraan Herzille kulkuvälinettä kuittaamaan. Tottakai minun varaamani pikku Mini Cooper ei ollut juuri sillä hetkellä saatavilla ja tietysti minulle tarjottiin vähän parempaa sen sijalle. Tällä kertaa tartuin tähän "loistavaan" mahdollisuuteen, lähinnä kiinteän navigaattorin vuoksi.

Kaksio Fuengirolassa merinäköalalla

Taisteltuani hetken Herzin pikkubemarin espanjankielisen navigaattorin kanssa ymmärsin lopulta pyytää apua henkilökunnalta, ystävällinen mieshenkilö taikoi naviin suomen kielen!
Budjettini on erittäin tiukka, päädyinkin majoituksessa Airbnb:n palveluksiin. Tarjonnasta ei ollut puutetta, löysin kivan kaksion Fuengirolasta läheltä rantaa.

First tee ja heti vettä pelissä


Aurinkorannikkoa koetelleet sateet ja kylmä kausi ovat toivottavasti jo kaikkoamassa. Ainakin pientä toivoa pilkisteli pilvien raoista kun stanssasin ykköstiille.

Varasin hetipuoleen hotellille tultuani netistä lähtöajan "Twilight" zonelle klo 14:10. Pelin hinta päivällä tähän aikaan vuodesta on 55 euroa ja nyt buggyn kanssa vain 40. Viidentoista euron säästö siis heti kärkeen pelissä + buggyn vuokra.

Palvelu proshopissa (paikallinen caddiemasterin toimisto) oli mutkatonta ja henkilökunta oikein mukavaa sekä avuliasta, täydet pisteet Calanovalle tästä osiosta. Netissä tekemäni luottokorttimaksu oli vain varaus veloituksesta ja caddiemasterin mukaan maksua ei veloiteta jos pelaaja ei saavu paikalle.

Vaatimaton driving range

Olin varannut hieman aikaa harjoitus rangelle, mutta valitettavasti rankkasateet ja palloautomaatin vika estivät tämän aikomukseni. Niinpä sitten lähdin kylmiltäni ykköselle.

Ykkösväylä greenin suunnasta

Ykkönen ilman lämmittelyä vesiesteineen osoittautui liian suureksi haasteeksi avaukselleni. Pallo löysikin tiensä reilulla hookilla vasemmalla sijaitsevalle rangelle. Jatkoin sitten peliä ilman tuloksen kirjaamista. Harmi kun en saanut pelikaveria tälle kierrokselle. Lähtijöitä iltapäivällä hieman koleassa kelissä oli niukalti.

Hyvin hoidettu Calanova

Silmänruokaa tällä kentällä riittää, Calanova Golf Course on rakennettu rinteeseen ja usealta väylältä on esteettömät näköalat lähes koko kentälle. Lisäksi yksityiskohdat kuten pienet portaikot ovat hyvin rakennettuja sekä kiinnostavia.

Kukkaset jaksavat hehkua keskellä talvea Calanovan rinteillä

Selkäpiitä karmivaa tohelointia ilmenee perässä tulevalta kahden kaverin porukalta. Ilmeisesti kaverukset hullaantuvat näkymistä kakkostiillä siinä määrin että päättävät lyödä taaksepäin - siis väärään suuntaan! Tolkuttoman parivaljakon pelikaveri joutuu väistämään lyöntiä joka suuntautuu notkoon kasiväylän greenille - mikähän ihme idea sekin oli näiltä vesseleiltä!

Nelosella saa pistää kielen keskelle suuta ja toivoa parasta...

Jos ei pallo ole hukassa vielä niin nyt on hyvä mahdollisuus kimurantilla nelosella. Greeni näkyy yläkuvassa aidan suunnassa oikealla.


Selfie-time!



Rankat sateet olivat muovailleet tämänkin kentän osin uuteen uskoon. Osa bunkkereista oli kuitenkin jo loistokunnossa, vaikkakin hieman kosteita...

Vaarallinen risteys!




Varaaminen ja maksaminen: 
Varaus kannattaa tehdä kentän omien nettisivujen kautta jolloin pääsee tutkimaan ajankohtaisia tarjouksia. Early Birdiet ja Twilight -tarjouksia löytyy. Netissä voi maksun tehdä ehdollisena syöttämällä luottokortin/debitkortin tiedot. Maksu menee kuitenkin vasta paikan päällä - sama kortti mukaan jolla olet tehnyt varauksen!

Palvelut paikan päällä: 
Proshop toimii caddien toimistona - helppo ja rento asioida mukavan henkilökunnan ansiosta. Runsaasti golf -tuotteita myynnissä. Pihalla toimii "startteri" joka antaa buggyn proshopin kuittia vastaan. Buggy myös palautetaan startterille. Klubilla on ravintola (johon en ole tutustunut).

Ruusuja:
Kentän mielenkiintoinen profiili, ympäristöystävälliset hinnat, erikoishinnat aamuille ja iltapäivälle, mukava henkilökunta.

Risuja:
Opasteet puuttuvat osin teiden varsilta, navigaattoriin ei löytynyt ihan selkeää  tunnistettavaa osoitetta. Rangella lyöntipaikkoja melko vähän.

Yhteystiedot
www.calanovagolfclub.com
Urb. Calanova Golf, La Cala Mijas - Costa del Sol
Puh. +34 951 170 194 ja +34 690 751 084
Varaukset myös emailina: reservas@calanovagolfclub.com

Pure Golf, Golfcrackers Vesa Airio
www.treshombres.fi Golf matkoja sinne missä kaverisi eivät ole käyneet...
www.visualtailors.fi Valokuvaus, ilmakuvaus ja -videoinnit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti