lauantai 31. joulukuuta 2016

Farmigolf, Farmi kenttä, Lempäälä Finland 31.12.2016

Farmigolf  Farmi kenttä, Lempäälä
31.12.2016


Voi veljet! Golfia pääsee pelaamaan vuoden viimeisenä päivänä meidän pohjoisilla leveysasteilla. Eihän se ihan uutta ole, mutta on se kyllä hieno lopetus golf-vuodelle.

Yritin Pirkanmaalla Lempäälän kaupungissa sijaitsevalle kentälle edellisen kerran toissapäivänä, silloin Tampere oli lumeton, mutta kas vain Lempäälässä oli lunta hienokseltaan ja kenttä tietenkin kiinni. Tarkalle siis meni ehdinkö vielä lempilajiani harrastaa ennen vuoden vaihtumista.

Farmigolf Lempäälä
Lämpöaalto Lempäälässä vuoden viimeisenä päivänä
 
Keli on lämmin ja pilvinen kun karautan Farmi kentän kuraiselle parkkipaikalle, iso parkkipaikka on yli puolillaan pelaajien kulkuvälineitä - ei hullummin joulukuun viimeisenä päivänä!

Farmigolf Lempäälä
Farmigolf.  Farmi kenttä. Klubin terassilta pääsee ihailemaan avauksia, kuin myös ysiväylän tuloksia

 Melkoinen sutina kentällä käykin, lähtövuoroaan on odottelemassa myös eksotiikkaa hakeva ulkomaalaisten, ilmeisesti aasialaistaustainen porukka. Klubitalona toimii kotoisa hirsirakennus, kentän omistaja Pekka grillailee terassilla makkaroita pelaajien iloksi.

Kentälle tullessani huomaan että jokaisella väylällä on peliporukat, palloränni-systeemillä täällä lähdetään ja pääsen mukavan pariskunnan sekä paikallisen herrasmiehen seuraan.

Farmigolf Lempäälä
Farmigolf.  Farmi kenttä. Pakollinen selfie. Puukolmoseni -"Air Force One"
 
Tiiboxit ovat jäässä, ensimmäisen tikun pystyttämiseen tuhrautuu aikaa, käytän putteria vasarana. Ykkösväylän alussa näkyy lammikoita jotka oletettavasti ovat jäässä. Ykkönen on helppo par 4, tosin pitkälyöntistä vaanii väylän suuntaisella lyönnillä vesieste.

Kolautan puu-kolmosellani kunnon draw:n, pallo kaartaa hieman liikaa vasemmalle, lähelle out-off-bounds:eja. Pitkällä lyönnillä voi yltää myös väylän oikean laidan mutkassa majailevaan lampeen, talvikeleillä pallo tosin saattaa liukua jään ylikin.

Peli alkoi mukavasti, par:ia ja bogey:ta pukkaa :)

Farmigolf Lempäälä
Farmigolf. Pelikalustoni kokonaisuudessaan tällä reissulla, puu 3, rauta kasi ja putteri

Greenit eivät ole ihan kesäterässä, kuten olettaa saattaakin. Yllättävän hyvin pallo kuitenkin matkustaa "ruoholla" vaikka sitä päällystääkin pieni vesikerros. Pallonhuuhtelun saa kaupanpäälle lähes joka kupilla.

Farmigolf Lempäälä
Farmigolf.  Farmi kenttä. Viitosväylän väliaikainen tiiboxi. Väylä on parikymmentä metriä lyhyempi, avaus ojaan...

 Melkoisen yllättävää on ajankohtaan nähden raikkaasti vihertävä raffi. Myös väylät on ihan lyötävässä kunnossa, toki talvi-sääntö on voimassa.

Farmigolf Lempäälä
Farmigolf. Farmi kenttä. Kuva: Timo
 
Farmi kenttä sijoittuu peltomaisemaan aivan Lempäälää halkovan vesistön rantamiin. Kasiväylällä järvi onkin hieman pelissä, oikealle suuntautuva avaus molskahtaakin helposti ahdin valtakuntaan. Myös hyvä pitkä avaus voi kostautua ennen greeniä ammottavaan lampeen. Kasiväylän avaukseen ei kannata driveria haaskata.

Farmigolf Lempäälä
Farmigolf.  Farmi kenttä.

Farmigolf Lempäälä
Farmigolf.  Väylä 9, klubitalo lipun takana.
Arviointi

Varaaminen ja maksaminen: 

Talvikaudella pelataan "palloränni-periaatteella" eikä varauksia oteta silloin vastaan. Normaalikaudella varaaminen tapahtuu Teetime.fi -palvelun kautta. Talvikaudella yhdeksän kolon pelaaminen kustantaa 20 euroa ja trolleyn vuokra tarvittaessa kaksi euroa. 

Palvelut paikan päällä: 
Klubitalona toimii pieni mutta viihtyisä pyöröhirsimökki (sisäänkäynti terassilta). Klubilla on rajoitetusti golf tuotteita, mutta nyt talvikaudellakin palloja, tikkuja ja golf-hansikkaita löytyi. Kahvia automaatista ja grillimakkaraa on tarjolla, joitakin juomiakin on tarjonnassa.

Ruusuja:
Harva kenttä on auki talviaikaan, Farmigolf on avoinna "jos ei lunta periaatteella". Kenttä on rakennettu pelloille joten ihmeempiä korkeuseroja ei ole, pallot on kuitenkin helppo löytää eikä niitä ole kovin helppo Farmilla hukatakaan. Sopii  hyvin isommilla tasoituksillakin pelaaville pituutensa ja helpon pelattavuutensa ansiosta. Raffi ei ole vaikeaa kesäaikaankaan, tosin silloin metsän virkaa toimittaa korkeaksi jätetty heinikko useilla väylillä. 

Risuja:
Range (talviaikaan suljettu) sijaitsee viereisen Hiisi Golfin puolella, lyhyt kävely parkkipaikan/tien kautta. Talvigolf toisaalta heikentää varsinkin greenien kuntoa. Parkkipaikka on mutta se on mutainen huonolla kelillä.

Kentän pituudet metreinä:
Keltainen 2513 m
Punainen 2124 m 
Par 34 (68), 9 reikää

Yhteystiedot
Farmigolf / Isoperi Oy
käyntiosoite: Vaihmalantie 110
postiosoite: Vaihmalantie 68
37500 Lempäälä

03-3751956 / Taukotupa
0400-620077 / Pekka Isotalo
pekka.isotalo(a)farmigolf.com
040-5737917 / Eeva Isotalo
eeva.isotalo(a)farmigolf.comhttp://www.farmigolf.com

Pure Golf, Golfcrackers Vesa Airio
www.treshombres.fi Golf-matkoja sinne missä kaverisi eivät ole käyneet...
www.visualtailors.fi Valokuvaus, ilmakuvaus ja -videoinnit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti