sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Torrequebrada Golf, Benalmadena Espanja, Spain

Torrequebrada Golf
17.12.2016

Torrequebrada Golf, Benalmadena
Torrequebrada Golf. Pelaaja ja valmentaja Jorge Figueroa.

Torrequebrada on monelle suomalaiselle hyvin tuttu "kotikenttä" Benalmadenan kauniissa rantakaupungissa. Kenttä on kuuluisa myös yhdestä Espanjan tunnetuimmasta PGA -pelaajastaan Miguel Angel Jimenez:sta.
Perinteikäs Torrequebrada Golf on avattu vuonna 1976, se on ehditty tituleerata yhdeksi parhaista kentistä koko Euroopassa.

Jätin tämän Costa del Sol:in herkkupalan tietoisesti viimeiseksi pelipäiväkseni tällä rupeamalla. En tehnyt ollenkaan varausta edellisenä iltana sillä säätiedotus lupaili sadetta ja kentän varauskone näytti lähes kaikkien aikojen olevan vapaana vielä myöhään illalla. Toinen syy viimeiseksi jättämiseen oli käytännöllisyys, Torrequebrada kun sattui mukavasti matkan varrelle illalla lähtevää kotilentoani silmälläpitäen.

Torrequebrada Golfin löytää helposti ihan katsomalla navigaattorin karttaa tai mahdollista historiallista paperikarttaa. Myös opasteita on ihan mukiinmenevästi kenttää kiertävillä pikku kaduilla ja kujilla.

Torrequebrada Golf, Benalmadena
Torrequebrada Golf. Ykkösväylä.

Kentän parkkipaikka on lähes tyhjä tullessani, onneksi näen heti pari pelaajaa täysissä varusteissaan - klubi on siis auki! Marssin opasteiden mukaan talon taakse pro-shoppiin hankkimaan lähtöaikaa. Mukava respan neito taikoo minulle ajan, tosin joutuisin taas pelaamaan yksin sillä kaikki päivän varauksen tehneet olivat jo lähteneet.
Tähän huoleen caddiemasterilla oli nopea ratkaisu - haluaisitko pelata meidän pro:n kanssa? Tokihan minä halusin, mutta tiedustelin vielä hintaa. Mielestäni sata euroa yhdeksän reiän valmennuksesta oli lopulta kohtuullinen hinta. Pari tuntia juuri sitä mitä olen pitkään valmennukselta kaivannutkin, kentällähän ne todelliset virheet ja muukin soheltaminen tapahtuu. Sain siis lopulta peliseuraa, maksettua tosin.

Ehdin vielä käväisemään rangella, ja kas kummaa, Pro:n valmennus alkoi jo toimimaan vaikka en ollut häntä vielä nähnytkään! Lyönnit sujuivat paremmin kuin koko menneellä viikolla.

Ykköstiille oli sovittu tapaamisemme valmentajan kanssa tasan klo 11:30 ja siellä myös kättelin Pro Jorge Figueroa:n. Herra Figueroa on perheellinen mies eikä juuri siksi pystynyt tällä hetkellä kilpailemaan. Hänen tasoituksensa oli silti nollan tuntumassa. Pikaisten kuulumisten vaihtamisten jälkeen Jorge ilmoitti että meillä on kilpailu, sain jokaiselta reiältä yhden lyönnin eteen.

Torrequebrada Golf, Benalmadena
Torrequebrada Golf. Pro:n tyylinäyte.

Onnistuin hyvin avauksessani ja piste-etumatkan turvin jopa johdin ensimmäisen reiän jälkeen kisaamme. Jorge näytti kuitenkin heti kaapin paikan tarkan ja erehtymättömän lähipelinsä turvin. Minun onnistumiseni rajoittuvatkin pääosin kummallisen hyvin toimiviin avauslyönteihini.

Torrequebrada Golf, Benalmadena
Torrequebrada Golf. Haastava väylä.

Kolme väylää pelattuamme aloin mielessäni kummastelemaan tämän valmennussession hinta-laatu-suhdetta. Valmennus kun ei vielä ollut alkanut. Nelostiillä sitten Jorge taikoi bagistaan iPadin, videoimalla avaukseni hän osoitti minulle heti kehittämiskohteeni. Grippi oli tietenkin liian vahva oikealla kädellä ja vasen (etummainen jalka) liikkui aivan liikaa backswingin mukana.

Grippiä hän ei halunnut minun yrittävänkään muuttaa, sillä hänen mielestään se olisi pitkä juttu. Mutta etujalan liukumiseen yritin heti puuttua Jorgen ohjatessa. Tämä vaiva on minulla ollut pitkään ja Tammer Golfin Pro Kari Järvenpää on myös sitä minulta pyrkinyt korjaamaan.


Torrequebrada Golf, Benalmadena
Torrequebrada Golf. 11. Tee. "Over The Trouble Water".

Tietenkin löin monta kehnoa lyöntiä yrittäessäni miettiä uusittuja ohjeita. Jorge voitti kilpailumme selvästi, mutta minä koin saaneeni huippuhyvää valmennusta ja ohjeita joilla peli kulki heti paremmin.

Torrequebrada Golf, Benalmadena
Torrequebrada Golf. Ai ahdas kenttä? Mitä vielä, hyvällä suunnittelulla on saatu mukavasti tilaa.

Jorge hyvästeli minut sovitusti ysin greenillä. Vaihdoimme vielä yhteystietoja tulevaisuuden tarpeita varten. Jorge kertoi myös olevansa kiinnostunut tulemaan perheensä kanssa Jouluksi Suomen Lappiin, mutta hän ei ollut löytänyt ainuttakaan vapaata majoitusta haluamaansa ajankohtaan.
Auttakaapa Jorgen perhettä jos tiedätte jossain kämppää vapaana vielä jouluksi. Viestiä minulle, kiitos!

Torrequebrada Golf, Benalmadena
Torrequebrada Golf. Sateet ovat koetelleet myös Torrequebradaa.

Kenttä on kerrassaan ilo pelata, mielestäni aivan loistavasti suunnitellut väylät ja kiinnostavat pinnanmuodot tässä kenttien helmessä. Toki täälläkin kärsittiin rankkasateiden jälkipyykistä, väylillä olikin "talvisääntö" voimassa.

Torrequebrada Golf, Benalmadena
Torrequebrada Golf.

Torrequebrada Golf, Benalmadena
Torrequebrada Golf. 16. Tee valkoisilta nähtynä.

16. keltaisten tiiboxia en löytänyt ja päädyin avaamaan valkoisilta. Takaisin marssiessani tii ilmestyikin ns. selän takaa. Kylttiä ei vaan helposti huomannut kun katse oli koko ajan alhaalla avautuvassa väylässä.

Torrequebrada Golf, Benalmadena
Torrequebrada Golf. Piilossa viidakon...

Torrequebrada Golf, Benalmadena
Torrequebrada Golf. 16 Tee keltaisilta katsottuna.

Veikkaanpa että 16. väylän vesieste imee vielä aika monta avausta. Minulla kävi tuuri kun pelasin takatiiltä sillä pitkä avaukseni puu kolmosella ylti parinkymmenen metrin päähän sillasta joka näkyy tuolla kuvassa kaukana keskellä. Olkaapa tarkkoja mailavalinnassa...

Torrequebrada Golf, Benalmadena
Torrequebrada Golf.

Torrequebrada Golf, Benalmadena
Torrequebrada Golf.

Torrequebrada Golf, Benalmadena
Torrequebrada Golf. 18. Tee.

Jorgen opetukset mielessä vedin kaksi viimeistä väylää käsittämättömässä hurmiossa - molemmille väylille Birdie!

Torrequebrada Golf, Benalmadena
Torrequebrada Golf. Klubitalo 18. greeniltä.

Torrequebrada Golf on mielestäni parhaita pelaamiani ja ainakin paras Costa del Sol:in kentistä tähän asti. Suosittelen kenttää ja huippu hyvää pro:ta Jorge Figueroa
.

Torrequebrada Golf, Benalmadena
Benalmádena Costa.
Torrequebrada Golf, Benalmadena
Torrequebrada Golf. Kiitos ja kumarrus!
Arviointi

Varaaminen ja maksaminen: 

Varauksen voi tehdä kentän omien nettisivujen kautta jolloin pääsee tutkimaan ajankohtaisia tarjouksia. Nettisivuilta varaukset ohjautuvat https://www.imastergolfbooking.com/es/torrequebrada. Lyhyen kokemukseni mukaan edellämainittu on toimivin ja asiakasystävällisin bookausjärjestelmä. Huom! Peruminen/varauksen siirtäminen kannattaa tehdä soittamalla. Vieraillessani joulukuussa 2016 tarjoushinta oli 70 euroa, Trolley tai buggy maksaa lisää. Proshop ja caddiemaster ovat klubitalon takana, käynti parkkipaikalta talon oikealta puolelta kiertäen.

Palvelut paikan päällä: 
Tyylikäs klubitalo, erittäin viihtyisän näköinen ravintola ja terassi rakennuksen 2. kerroksessa. Pro Shop toimii caddien toimistona - oikein mukava, asiallinen ja rento henkilökunta. hyvä golf-tuotteiden valikoima myynnissä. Parkkipaikat ovat klubirakennuksen edessä. 

Ruusuja:
Hyvä sijainti asutuksen keskellä. Yllättävän moderni kentän profiili, ei pahemmin kikka- eikä sokkoväyliä. Pelattavissa trolleylla tai bagia kantaen. Toimiva siisti ja tasokas klubitalo. Ravintola (en testannut), josta terassinäykymät 18. väylälle greeneineen. Erittäin miellyttävä henkilökunta joka myös osaa tarjota lisäpalveluita.

Risuja:
Hinta, sitähän voi aina harmitella. Yksi turhan lyhyt par 3. Vaatimaton range.

Kentän pituudet metreinä:
Valkoinen 5852
Keltainen 5763
(Sininen)  5021
Punainen 4881
Par 72, 18 reikää

Yhteystiedot
GOLF TORREQUEBRADA
Urb. Torrequebrada
Edificio Club de Golf
29630 Benalmádena Costa (Málaga)
(España)
http://www.golftorrequebrada.com/en/
bookings@golftorrequebrada.com
comercial@golftorrequebrada.com


Pure Golf, Golfcrackers Vesa Airio
www.treshombres.fi Golf-matkoja sinne missä kaverisi eivät ole käyneet...
www.visualtailors.fi Valokuvaus, ilmakuvaus ja -videoinnit




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti