keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Atalaya Old Course, Costa del Sol

Atalaya Old Course 14.12.2012
Atalaya Golf & Country Club

Atalaya Golf & Country Club
Atalaya Old Course. Parkkipaikalta pääsee klubitalon läpi alas "Golf Receptioniin" lipun lunastukseen.

Tämä reissu on nyt reilussa puolessa välissä, keskiviikkoa eletään ja sadetta pelätään. Varasin taas netissä pelin, vaikka ei sillä mitään sen kummempaa merkitystä näin off-seasonilla ole - tyhjää täynnä kaikki kalenterit näyttäisi olevan. 
Atalaya Old Course. Vähän hienompi klubi...

Atalaya Golf sijaitsee noin 50 kilometriä länteen aivan rannikon tuntumassa. Helpointa on jälleen käyttää A-7 tietä. Myös nopsampi AP-7 on käytännöllinen mutta siellä vaanii niitä tulleja maksuja vaatimassa...

Matka sujuu rantatielläkin sukkelaan, omituinen navigaattorini kyllä taas harhautteli minua ja ajoin vahingossa Marbellan keskustan läpi. Kannattaa pitää navi päällä ja silmät (A-7) kylteissä.

Kyltitys tienvarsilla klubille ei ole mikään paras näkemäni suoritus. Viimeisestä liittymästä ajan kaiken lisäksi ohi vaikka iso kylttihän se siinä vasemmalla jököttikin. Perillä odottaa vähän ahtaan oloinen parkkipaikka, jouduin kiertelemään ja odottamaan että yksi auto ehti lähteä pois.

Sitten proshoppiin maksamaan. Suunnistin tietty pääovista sisään ja hieman arpomalla osasin löytää proshopin alakerrasta, täällä sitä kutsuttiin nimellä "Golf Reception". Minulta kysyttiin heti tarvitsinko trolleyn, myös buggyja oli saatavilla. Päädyin trolleyyn koska kenttä oli kuulemma aivan flatti.

Trolleysta sain pulittaa jonkusen euron, maksua vastaan caddiemasteri antoi trolleyn haarukan. Siinä samassa sitten selvisi tämä parkkipaikkakysymyskin. Caddiemasteri nimittäin neuvoi minut talon oikealta puolen, parkkipaikan läpi, hakemaan golfvarusteeni (jotka sanoin jättäneeni autoon pääoven lähelle). Ahaa - parkkipaikkoja olikin reilusti lisää talon oikealla puolen...Atalaya Old Course. "Ruotsalainen Joulukuusi" löytyi ykköstiin vierestä.

Old Coursen ykkösväylä on näköetäisyydellä Golf Receptionista. Sinne vaan sitten taas kylmiltään ilman mitään rangella käyntejä. Range on olemassa, mutta sinne on kuulemma piiitkä matka. Aika heikkoa myyntiä tässä kohtaa caddiemasterilta.

Hauska yksityiskohta oli tuo "ruotsalainen joulukuusi" jossa roikkui siemenhiekkaa lyöntimonttuihin laitettavaksi. Koppasin kassin mukaan sillä minä teen isoja koloja kenttään.


Atalaya Old Course. Ei-niin-pelottava ykkösväylä

Ykkösväylä oli tällaiselle klubikentälle sopiva, helppo, suora ja tasainen. Ja lyhyt.


Atalaya Old Course. Kookkaita greenejä ja tasaisia.

Ykkösväylän greeni sitten näytti mitä tuleman piti. Ei pahemmin bunkkereita edessä, aivan flatti greeni. Melko hidas ja hyvin ennakoitavat olemattomat kallistukset. Täällähän voisi yrittää tulosta!


Atalaya Old Course. Leppoisia avauksia näillä väylillä.

Seuraavatkin väylät jatkoivat yllätyksetöntä linjaa. Avauksille riittää leveyttä vaikka minkämalliselle slaissille ja hookille, toki pitää ennakoida. Pallot löytyvät myös helposti. Raffit ovat lähes olematonta kissankarvaa, osin ne ovat tosin pitkää mutta kaatunutta sekä laiskaa ja pehmeää ruohoa.


Atalaya Old Course.


Atalaya Old Course. Pientä vesihaastetta :)

Muutamia rakennettuja vesiesteitäkin löytyy. Useimmat niistä on sijoitettu par kolmosille. Kolmoset ovat ihan hyvän mittaisia ja saavat varmasti vesikauhuisen kuolaamaan.


Atalaya Old Course. En tiedä puutarhataitelijan päämääristä mutta minun rupesi tekemään mieli kahvia...

Yhdellä ainoalla väylällä, nro nelosella, on heikompi näkyvyys. Nelosella lyödään vähän sokkona. Apuna on kuitenkin näkötorni jossa pelikaveri voi kyttäillä pallojen kaaria ja laskeutumispaikkoja.
Kannattaa kipaista ennen avausta ainakin katsastamassa ettei heti vesiesteen takana ole mitään varottavia elämänmuotoja lymyilemässä.


Atalaya Old Course.


Atalaya Old Course. "Helppo" par 3. Löin ensimmäisen pallon vasemmalle pöpelikköön.

Kentällä kannattaa olla tarkkana kyltityksien suhteen sillä "New Course" risteilee osin vanhan kentän kanssa samoilla laduilla.


Atalaya Old Course. Aurinko armas esiintyi ysiväylällä. Country Clubin hotelli näyttäytyy parhaiten juuri tällä väylällä.

Ihana aurinko näyttäytyi viimein väylälle yhdeksän tullessani. Ysiltä on näkymät firman hotellille, oikein pitkän huukin voisi periaatteessa saada jonkun terassille. Ainakin pompulla. Löin siis varovasti puuvitosella - hienon hieno sopivan mittainen draw joka plumpsahti keskelle pikkuriikkistä bunkkeria väylän oikeassa laidassa.


Atalaya Old Course. Kyllä se ruoho kasvaa täällä etelässäkin.


Atalaya Old Course. Väylä # 10. peli alkaa uudestaan. Lirutin hookin veteen vasemmalle.

Kympille kuljetaan aivan klubitalon vierestä. Ennen väylälle menoa voi napata sämpylää ja juotavaa välimatkan krouvina toimivasta parakkikahvilasta. Muutama muovinen penkki on laitettu myös istuttavaksi.
- Veteen on aina helppo lyödä jos sitä on tarjolla -


Atalaya Old Course.


Atalaya Old Course. Mikki Hiiri kentällä!


Atalaya Old Course. Turvaura autoille.


Atalaya Old Course. # 18. Meikäläisen hookki raapi oikean laidan puun oksia.

Viimeistä viedään! Yksin pelatessa joutuu lyönteihin jostain syystä keskittymään enemmän ja paremmin kuin porukassa pelatessa. Niinpä päätin virittää kaikki paukut tälle vihon viimeiselle suoralle. Päivän juoni oli hukki - tai draw, otin siis linjan aivan oikean puoleisten puiden viereen. Sinnehän se sitten menikin, osui hieman oksiin ja otti vähän matkaa pois lyönnistä. Pääsin silti melkein keskelle väylää satasen merkille - jee!Atalaya Old Course. Pakollinen golfie.

Lähestymislyöntiin jäi minun suosikkini, 130 metriä, lievään ylämäkeen sopiva keppi tuolle matkalle minulla on pitcheri. Lyönti onnistui yli odotusten mutta pienestä drawsta johtuen lopputulos olikin bunkkerissa... Ihan hyvä mieli siitä silti jäi :)
Sade alkoi tasan viimeisen väylän greenille tepastellessani. Hyvä näin.


Atalaya Old Course. Kissa musta. Gato negro. Kahvilan pitäjän katti.

Arviointi

Varaaminen ja maksaminen: 

Varaus kannattaa tehdä kentän omien nettisivujen kautta jolloin pääsee tutkimaan ajankohtaisia tarjouksia. Nettisivuilta varaukset ohjautuvat https://www.imastergolfbooking.com/en/atalaya/ -sivustolle joka toimii hyvin ja luotettavasti.  Vieraillessani joulukuussa 2016 tarjoushinta oli 67,50 ja trolleyn sai 6 euron hintaan. Netissä voi maksun tehdä ehdollisena syöttämällä luottokortin/debitkortin tiedot. Maksu menee kuitenkin vasta paikan päällä - sama kortti mukaan jolla olet tehnyt varauksen!

Palvelut paikan päällä: 
Iso hieno klubitalo vähän ahtaaseen koloon rakennettuna. Golf Reception alakerrassa toimii caddien toimistona - oikein mukava ja rento henkilökunta. Golf -tuotteita on myynnissä. Parkkipaikat ovat klubille tultaessa pääovista vasemmalle johtavan kujan varrella. Klubin eteenkin voi parkkeerata jos tilaa löytyy. Klubilla on ravintola (en käyttänyt) jossa perinteiset herkut.

Ruusuja:
Helppo kenttä jossa pallot eivät pääse kovin helposti hukkumaan. Miellyttävä pelata, ei sokkoväyliä eikä kikkagreenejä. Ystävällinen henkilökunta, iso klubitalo hienoine pukeutumistiloineen ja ravintola. Hyvin hoidettu kenttä.

Risuja:
Tylsähkö kenttä? Väylä ruoho oli käydessäni ohutta ja liian matalaksi leikattu. Raffit pehmeää ehkä liiankin helppoa ruohoa.

Kentän pituudet metreinä:
Valkoinen 6162
Keltainen 5724
(Sininen)   5289
Punainen 4920
Par 71, 18 reikää

Yhteystiedot
Atalaya Golf & Country Club
https://www.atalaya-golf.com/
Ctra. De Benahavis, Km. 0,7, Estepona, Málaga
Latitude: 36.485055
Longitude: -5.021642 ZIP Code: 29680

Pure Golf, Golfcrackers Vesa Airio
www.treshombres.fi Golf matkoja sinne missä kaverisi eivät ole käyneet...
www.visualtailors.fi Valokuvaus, ilmakuvaus ja -videoinnit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti