tiistai 13. joulukuuta 2016

Santana Golf, Valle Del Golf de Mijas, Mijas Costa, Malaga Spain

Santana Golf, Mijas Costa del Sol
12.12.2016




Viereisen erittäin suositun Mijas Golf Clubin (Los Lagos ja Los Olivos) kuivatellessa kastuneita väyliään luulisi Santanan pullistelevan vierailijoita. Mitä vielä - jouduin taas pelaamaan yksin.

Klubitalo on vaatimattoman oloinen mutta oikein kotoisa. Parkkipaikalle ajetaan liikenneympyrän jälkeen klubitalon ohi ja joutuu kyllä oikein tiirailemaan taloa että löytää jonkinlaisen kyltin ja klubin nimen.

Mailat ja muut varusteet kannattaa jättää autoon sisäänkirjautumisen ajaksi sillä ykköselle mennään parkkipaikan kautta. Samoin trolleyt ja buggyt saa näppärästi talon parkkipaikan puoleisesta päädystä.

Proshopista tarttuu mukaan Niken musta lippis, kotomaassa pakatessa kun jäi lippikset naulakkoon. Proshopin henkilökunta on lämminhenkistä, englanninkielen taitoista ja lähtiessäni saan vielä näytteen suomenkielisestäkin palvelusta - kiitos!


Santana Golf. Siitä se alkaa, erittäin pitkälyöntisiä saattaa kutkuttaa koittaa yhdellä päälle...

Mijas "Valley del Golf" sisältää useita tunnettuja kenttiä joista yksi "helpoimmista" on tämä Santana Golf alle kahdenkymmenen minuutin ajomatkan päässä Fuengirolan keskustasta.

Kenttä sopii pituutensa ja oivallisen suunnittelunsa vuoksi myös kävellen pelattavaksi. Buggy kuuluu tarjoushintaan käynnilläni joten päädyn siihen. Näin sateiden jälkeen tälläkään kentällä ei ajella muualla kuin päällystetyillä poluilla. Jälkikäteen harmittelin etten ottanut trolleyta sillä yleensä jouduin kävelemään pallolle juuri sinne kentän toiselle reunalle.

Ykköstii on maltillinen par 4, vain 285 metriä pitkä. Pitkälyöntiset joutuvat odottamaan että edellämenevä ryhmä on päässyt greenille. Slaissaajia vaanii oikealla puolen tie ja klubitalo :).
Onneksi onnistun tällä kertaa kohtuullisen hyvin avauksessani, sillä startteri tuli juuri tuohon taakse säätämään jotain koppiinsa...

Costa del Sol
Santana Golf. Greenit ovat konstailemattomia ja enimmäkseen tasaisia sekä suuria!

Greenit ovat kauniita ja tasaisia, tosin melko hyvin bunkkerien ympäröimiä. Puttaaminen on täällä palkitsevaa kun kikkagreenejä ei ole montaa kappaletta. Pitkiä putteja saa kyllä harjoitella sillä viheriöt ovat valtavan kokoisia pääosin.

Costa del Sol
Santana Golf. Pallo hukkui. Hiekka imaisi tai sitten se kelpasi vastaantulijoille.

Yksin pelatessa on myös yksin etsimässä pallojaan. Onnistuin hukkaamaan avaukseni jonnekin vasemman laidan bunkkerin ja puun maastoon. Selvältäkään näyttävä pallon paikka ei aina ole selvä.
Santana golfin yksi parhaita puolia on kumminkin juuri tämä avaruus ja yleensä palloja ei tarvitse sen kummemmin haeskella.

Costa del Sol
Santana Golf.

Costa del Sol
Santana Golf. Mikäs siinä on availlessa kun väylät ovat tätä luokkaa.

Costa del Sol
Santana Golf. Ilmeisesti melko vanhaa rakennelmaa oli jätetty koristeeksi väylän laidalle.

Väylistä on tehty mielenkiintoisia muutenkin kuin pelattavuuden suhteen. Komeita puita kasvaa siellä täällä ja onpa kentälle jätetty jotain hyvin vanhoja rakennelmiakin koristeeksi.

Costa del Sol
Santana Golf. ...ja nälkä ei pääse yllättämään. Hedelmiä roikkui lähes kaikissa puissa.

Santana Golfin erikoisuus ovat monen väylän varrelle kasvatetut hedelmäpuut. Osaa herkuista en tunnistanut ollenkaan.

Costa del Sol
Santana Golf. Musta nisäkäs perhana onnistui pilaamaan pelini ylittämällä väylän ennen lyöntiä, vai olisiko pelaajalla muuten vaan ollut pallo hukassa?

Sheriffi tarkkaili kenttää kolmosväylän tiiboxin vieressä. Avaukseni jälkeen hän kävi tervehtimässä ja huomautti mahdollisista puskissa väijyvistä bagirosvoista. Ilmeisesti pelini kaipaa yleisöä sillä onnistuin taas hyvin avauksessa :)

Costa del Sol
Santana Golf. Komeita puita kentän koristuksena. Kuvan puut eivät kuitenkaan haittaa peliä (yleensä).

Seiskaväylä on kaunis par 3 vesiesteineen. Tällä kertaa yleisönä toimivat kentänhoitajat, nyt katsojista ei ollut apua - kaksi kuulaa veteen...

Costa del Sol
Santana Golf. Edellisen viikon sade oli kohdellut kaltoin tätä väylää juuri avauslyönnin laskeutumisalueen kohdalta.

Santana Golf ei ole kärsinyt sateista yhtä paljon kuin naapurikentät. Tosin täälläkin oli kosteat kohtansa, kasiväylä oli pahimmin vettynyt ja juuri siltä paikalta johon avaukset (yritetään) lyödään. Märkä alue oli asianmukaisesti merkitty tilapäisesti pelaamattomaksi alueeksi. Edellä menevää ryhmää se tosin ei näyttänyt haittaavan.

Costa del Sol
Santana Golf. Huoliteltuja yksityiskohtia ja käytännöllisyyttä samassa paketissa.

Costa del Sol
Santana Golf. Täällä pallo ei huku helposti, vaikka vannomatta paras...

Costa del Sol
Santana Golf. Varjot pitenee Santanan väylillä

Costa del Sol
Santana Golf. Henkilökunta marjastamassa.

Kymppiväylän varrella sijaitsevat puiden hedelmät olivat ilmeisesti valmiita, muutama kaveri oli niitä keräilemässä hassuilla haaveillaan. Tiiboxista en voinut mitenkään havaita näitä kavereita ja avaukselleni tyypillisesti löysin palloni vasemmasta laidasta. Hedelmänkerääjät olivat vain kymmenen metrin päässä samalla kohtaa.

Costa del Sol
Santana Golf 18. Tarkkana avauksen kanssa - pitkälyöntisiä vaani vesieste oikealla!

Viimeinen väylä ja viimeiset päivänsäteet. Varjot pitenivät kentällä pelin edetessä viimeiset kolme väylää vähän verkkaisemmin edellä kulkevan herraköörin sanellessa vauhdin.

Costa del Sol
Santana Golf. Viimeinen kiusaus, vettä ennen greeniä.

Costa del Sol Spain, Espanja
Santana Golf. Pakollinen selfie.

Costa del Sol
Santana Golf. Onnellinen loppu. Kaikki väylät pelattu, kelistä on nautittu.


Santana Golf jätti tosi mukavan ja leppoisan kuvan itsestään. Ihan ensimmäistä kertaa en ollut tällä kentällä, eikä varmasti jää viimeiseksikään. Suosikkini nro. 1 tällä viikolla!



Varaaminen ja maksaminen: 

Varaus kannattaa tehdä kentän omien nettisivujen kautta jolloin pääsee tutkimaan ajankohtaisia tarjouksia. Nettisivuilta varaukset ohjautuvat https://www.imastergolfbooking.com/en/santana sivustolle joka toimii hyvin ja luotettavasti.  Vieraillessani joulukuussa 2016 tarjous oli -20% sis. buggy 59 e (74 norm.). Netissä voi maksun tehdä ehdollisena syöttämällä luottokortin/debitkortin tiedot. Maksu menee kuitenkin vasta paikan päällä - sama kortti mukaan jolla olet tehnyt varauksen!

Palvelut paikan päällä: 
Kotoisa klubitalo. Proshop toimii caddien toimistona - mukava ja rento henkilökunta. Runsaasti golf -tuotteita myynnissä. Parkkipaikalla klubin takana toimii "startteri" joka antaa buggyn proshopin kuittia vastaan. Startterille kannattaa jättää arvotavarat sillä kentän puskissa saattaa vaania voroja. Buggy myös palautetaan startterille. Klubilla on pieni ravintola jossa perinteiset herkut.

Ruusuja:
Helppo kenttä jossa pallot eivät pääse kovin helposti hukkumaan. Miellyttävä pelata, ei sokkoväyliä eikä kikkagreenejä. Ystävällinen henkilökunta, pieni kotoisa klubitalo ja ravintola. Hyvin hoidettu kenttä.

Risuja:
Vaikea keksiä mitään haittapuolia. Ravintola on melko pieni.

Kentän pituudet metreinä:
Valkoinen 5986
Keltainen 5654
(Vihreä)   5258
Punainen 4860
Par 72, 18 reikää
Tuloskorttiin on merkitty myös violetti tii, pituudeltaan 6207 metriä.

Yhteystiedot
Santana Golf
Carretera La Cala-Entrerríos, s/n
"Valle del Golf de Mijas"
29649 Mijas Costa
Málaga - España
http://www.santanagolf.com/

Pure Golf, Golfcrackers Vesa Airio
www.treshombres.fi Golf matkoja sinne missä kaverisi eivät ole käyneet...
www.visualtailors.fi Valokuvaus, ilmakuvaus ja -videoinnit





















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti