maanantai 12. joulukuuta 2016

Alcaidesa Links Golf, San Rogue, Cadiz, Espanja

Alcaidesa Links Golf Resort, San Roque, Cádiz Espanja
11.11.2016


Joulukuisen golf-kimarani kolmas päivä vei lähelle Gibraltaria, sinne missä Välimeri ja Atlantti sekoittuvat keskenään. Suuri tavoitteeni on pelata mahdollisimman monta Costa del Sol -kenttää eli Nerja -  Gibraltar kentät. Laskujeni mukaan niitä on noin 70 kpl. Vuosien varrella moni kenttä täällä on tullutkin jo tutuksi, varsinkin Fuengirolan ympäristössä.

Alcaidesa Links Golf Resort ja tyylikäs klubitalo

Alcaidesa Links Golf valikoitui sunnuntain pelipaikaksi lähinnä sijaintinsa suhteen. Bongaus Fuengirolasta käsin onnistuu omalla (vuokra-) autolla helposti nopeaa AP-7 moottoriväylää pitkin. Matkan kesto on vain noin tunti / suunta.

Motarilla on tietulleja ja Fuengirola - San Roque välillä niitä on kolme kappaletta. Yhteensä tulleja näistä kolmesta saa pulittaa noin kymmenen euroa. Maksun voi suorittaa kortilla tai pienillä rahoilla.

Alcaidesa Links Golf näkymiä ravintolan terassilta

Varasin lähdön Alcaidesaan taas netissä klubin omien sivujen  "imastergolf" -palvelun kautta. Varausmaksua meni 1,50 e ja pelin hinta tuohon päälle 67 e. Hinta sisälti buggyn.

Alcaidesa Links Golf klubitalon edustalta löytyi vanha puolustusbunkkeri

Ilmeisesti nettivarauksia tehdään tähän vuodenaikaan rajoitetusti sillä tälläkin kentällä minut "tunnettiin" ennen kuin ehdin nimeäni sanoa. Proshop toimii caddiemasterin toimistona. Sieltä saa myös poletit driving rangelle, yhdellä poletilla saa peräti 50 palloa.

Alcaidesa Links Golf driving range, täälläkin ammutaan kahdesta kerroksesta

Alcaidesa Links Golf 1. Tee

Links tai ei, Alcaidesan kenttä on kyllä tehty hiekkapohjaiselle maalle ja meren rantaan. Muita "aidolle oikealle" links -kentälle tyypillisiä pinnanmuotoja joutuukin sitten pohtimaan tarkemmin. Hmm... Irlannissa pelaamani useat tyypilliset linksit ovat kyllä varsin erilaisia Alcaidesan suht. tasaiseen kenttään verrattuna.

Gibraltar näkymiä Alcaidesa Links Golf 

Kenttä on kaunis. Harvalla pelipaikalla meri on aistittavissa joka ainoalla väylällä kuten täällä. Oman lisänsä kiinnostavuuteen tuo massiivinen Gibraltarin kalkkikivivuori kahden meren välissä.

Alcaidesa Links Golf tee 8.

Alcaidesa Golf Resortissa viipyvät vieraat haluavat luonnollisesti käydä meren rannalla. Siihen tarkoitukseen on rakennettu kuvassa näkyvä erikoinen katettu kävelytie.

Alcaidesa Links Golf. Näkymä 8. väylän teeboksista

Kasiväylä saattaa olla pelottava vesikauhuisille, mutta myös avauksensa kanssa taisteleville. Tänään pelattiin läheltä valkoisia ja lippuun oli matkaa 174 metriä. Sain vähän itseluottamusta tällä väylällä onnistuttuani tekemään kierroksen ensimmäisen par:in, jihuu!

Kasiväylän "pallopoika" ansaitsee epäilemättä hyvät tienistit edullisilla tarjouksillaan. Alcaidesa Links Golf.

Pallonmyyjää hymyilyttää kun ostin häneltä 50 pallon säkin. Pelini onkin "kierrätys-golfia" parhaimmillaan, siis tällä hetkellä :)

Alcaidesa Links Golf. Mielenkiintoinen turvallisuusratkaisu.

Resortista meren rantaan johtaa "bunkkeri-tunneli, väylä kulkee tunnelin yli ja pitkä avaus saattaa hyvinkin yltää luolan katolle tai pitemmällekin. Ilmeisesti kaikki vierailijat eivät ymmärrä vaaraa, sillä meidänkin pelimme aikana kolmihenkinen perhe koirineen vaelsi tyynen rauhallisesti väylän poikki käyttämättä suojaa lainkaan. Mainittakoon vielä että tiiboxista ei voi mitenkään nähdä kummun takana käveleviä rohkelikkoja.

Alcaidesa Links Golf. Alcaidesan kylä 17. greeniltä kuvattuna.

Sää ja pelini paranivat kierroksen vanhettua. Aurinko alkoi pilkistelemään siinä määrin että uskalsin riisua fleecenikin.

Alcaidesa Links Golf. Pepe ja Vesku

Tänään oli mukava pelata kun sain seuraa paikallisesta Pepestä ja hänen vaimostaan. Pepe pelasi tarkkaa peliä, avaukset aina väylälle lähes piikkisuoraan ja tulos sen mukaan. Välillä Pepekin vähän epäonnistui ja Andalusialainen tempperamentti näyttäytyi ilmeisesti painokelvottomana jutusteluna..

Alcaidesa Links Golf 18. Väylä on mukavan leveä ja kolmanneksi helpoin koko kentällä.

Viimeinen väylä on "helppo" 440 metriä par 5. Tilaa riittää, ja näkymät ovat avarat aina greenille saakka.

Alcaidesa Links Golf. Kierros ummessa, startterilla ei ollut paljon hommia tänään.

Gibraltarin kivikasa on sen verran iso että kannattaa pysähtyä tienvarteen ajoissa räpsyttelemään.

Pelin päätteeksi, klubiravintolassa siemaistun tuplaespresson jälkeen, jaksoin vielä ajella Gibraltarille. Pienellä jonotuksella pääsin tullimuodollisuuksista läpi, tullivirkailija naishenkilö tutustui passiini ja totesi hieman huvittuneella äänensävyllä kaverilleen - finn. Brittien omistama niemenkärki ei ole suuren suuri, ajelinkin umpimähkään "keskustaa" ko hti ja löysin parkkitalon shoppin centeristä.

Kävin pienellä kävelyllä kunnes uuvahdin ravintola "Lord Nelssonin" terassille. Tilasin muhkean 300g T-luupihvin (ei ollut luuta), kyllä olikin herkullista!

Takaisinpäin päätin hieman säästää, ajelin rantaväylää A-7 koko matkan tuhannen liikenneympyrän kautta. Aikaa meni hieman enemmän mutta hyvin veti tämäkin päivän viimeinen "väylä".

Arviointi

Varaaminen ja maksaminen: 
Varaus onnistuu kentän omien nettisivujen kautta jolloin pääsee tutkimaan ajankohtaisia tarjouksia. Nettisivuilta varaukset ohjautuvat https://www.imastergolfbooking.com/ -sivustolle joka toimii hyvin ja luotettavasti.  Joulukuussa kiinteät hinnat kaikille ajoille sisältäen buggyn (11.11.2016). Netissä voi maksun tehdä ehdollisena syöttämällä luottokortin/debitkortin tiedot. Maksu menee kuitenkin vasta paikan päällä - sama kortti mukaan jolla olet tehnyt varauksen!

Palvelut paikan päällä: 
Proshop toimii caddien toimistona - toimiva ja asiallinen vastaanotto. Runsaasti golf -tuotteita myynnissä. Pihalla toimii "startteri", buggyn avaimen sain kuitenkin jo proshopissa. Sama avain käy ilmeisesti kaikkiin buggyihin koska avaimia ei ole numeroitu. Startteri oli kyllä paikalla, mutta mitään virkaa en kyllä nähnyt hänen toimittavan (?). Buggy myös palautetaan sinne mistä sen on ottanutkin. Klubilla on ravintola, ruoan lisäksi herkullista espressoa.

Ruusuja:
Leppoisa resorttikenttä leveine väylineen, hinnat eivät ole halvimmasta päästä mutta eivät niitä kalleimpiakaan, upeat maisemat aivan meren rantaan sijoittuvalla "linksillä". Vieraspelaajat ovat tervetulleita.

Risuja:
Linksistä voi kiistellä. Kenttä oli pelini aikaan märkä, tämän olisi voinut kuvitella heijastuvan enemmänkin hintaan.

Kentän pituudet metreinä:
Valkoinen 5866Keltainen 5582
Sininen    5232
Punainen 5006
Par 72

Yhteystiedot
http://www.alcaidesagolf.com/
Telephone: (+34) 956 791 040
Email: comercial@alcaidesa.com
GPS: 36.247156, -5.324124

Pure Golf, Golfcrackers Vesa Airio
www.treshombres.fi Golf matkoja sinne missä kaverisi eivät ole käyneet...
www.visualtailors.fi Valokuvaus, ilmakuvaus ja -videoinnit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti