torstai 15. joulukuuta 2016

La Cala, America. Costa del Golf, Espanja

La Cala, America. Costa del Golf. Espanja
15.12.2016

La Cala Golf Hotel Spa Mijas, Costa del Sol, Andalucia
La Cala, America. Klubitalo
Melkoisen kieputtelemisen jälkeen löydän tieni erittäin suositulle La Cala:n golf -pyhätölle. Tällä kertaa laitan navigaattoriin pelkästään alueen ja luotin siihen että kyltitys on paikan päällä kohdillaan. Ja kyllähän niitä kylttejäkin löytyy. Usko vain on hieman koetuksella kun kadut kapenee kapenemistaan ennen päämäärää. Perille päästyäni ymmärsin että firma on kasvanut sen verran isoksi ja vetoisaksi että tuollaiset pienemmät asiat kuin "opasteet" eivät ole enää prioriteettilistan ensimmäisenä...

Klubitalo kuitenkin lopulta löytyy ilman seikkailuja ja olen oikein hyvissä ajoin paikalla. Harmi vaan että saan kuulla rangen olevan taas kaukana, enkä ehtisi siis kunnolla lämmittelemään.

La Calassa on aivan erilailen tekemisen meininki kuin kaikissa muissa tällä turneella käymissäni paikoissa. Täällä viihtyvät selvästi ne jotka etsivät hyviä harjoitteluolosuhteita, kuin myös klubipelaajat jotka haluavat nähdä korkeatasoisia kenttiä.

La Cala on kolmen kentän kokonaisuus, América, Asia ja Europa ovat kenttien nimet. Lisäksi tarjolla on par 3 harjoituskenttä, lähipeliharjoitusalueita ja se kaukana sijaitseva range. Eilen kenttiä varatessani jälkimmäisille ei ollut lähtöaikoja joten "jouduin" varaamaan jo kerran vuosia sitten pelaamani Américan. Taaskaan minulle ei sattunut pelikaveria, mutta ykköstiillä odotti venäläinen pariskunta, Andrei ja Tatjana, lähtövuoroaan. Kainosti kysyin olisiko mahdollista pelata heidän kanssaan... Pariskunnalle sopi mainiosti peliseurani joten esittelyiden jälkeen pääsimme avaamaan hulppealle ykköselle.La Cala Golf Hotel Spa Mijas, Costa del Sol, Andalucia
La Cala, America. Ykköstii melko mukavilla näköaloilla!
American avaus lyödään korkealta alla levittäytyvälle väylälle. Itse tiiboxissa ei missään lue kentän nimeä, joka on vähän hämäävää. Väyläbunkkerit on suunniteltu aika hyvin kohtaamaan onnistuneet avaukset.


La Cala Golf Hotel Spa Mijas, Costa del Sol, Andalucia
La Cala, America. Ykkösväylä vähän konservatiivisemmasta kuvakulmasta.
Ykkönen on muuten mutkaton. Avauslyönnin jälkeen pitäisi sitten seuraava kolahdus kuulua greeniltä. Se vaatiikin aikamoisen avauslyönnin tai hulppean lähestymisen.


La Cala Golf Hotel Spa Mijas, Costa del Sol, Andalucia
La Cala, America. Kakkonen on lievä dog-leg.
Kakkonenkaan ei tuo vielä yllätyksiä. Hyvällä pelillä mieliala kohenee, hyvää fiilistä tarvitaankin jatkossa kun siirrytään vähän haasteellisemmille osuuksille.


La Cala Golf Hotel Spa Mijas, Costa del Sol, Andalucia
La Cala, America. Vitosväylä, slaissarin unelma.
Viitosella pitkäiskuisia alkaa kutkuttamaan, suoraan greenin nurkalle vai hillitysti sataselle? Kumpikin vaihtoehto on mahdollinen tällä koirankiemuralla.


La Cala Golf Hotel Spa Mijas, Costa del Sol, Andalucia
La Cala, America. Jylhät maisemat.
Osa keskittymiskyvystä menee takuuvarmasti maisemien ihailemiseen ja valokuvien ottamiseen, ainakin ensimmäisellä kerralla. Näkymät ovat suorastaan spektaakkelimaiset!


La Cala Golf Hotel Spa Mijas, Costa del Sol, Andalucia
La Cala, America. Andalusialainen talvi.

La Cala Golf Hotel Spa Mijas, Costa del Sol, Andalucia
La Cala, America. Kaikkia rankkasateiden jälkiä ei ole ehditty paikkailla.

La Cala Golf Hotel Spa Mijas, Costa del Sol, Andalucia
La Cala, America. Tyypillinen greeni.
Sade on koitellut tätäkin golfin kehtoa. Kenttien profiilit kyllä toimivat hyvin uittamalla nopeasti sadevedet pois väyliltä, mutta liika on liikaa ja osa bunkkereista olikin muuttunut mini-vesi-esteiksi.

La Cala Golf Hotel Spa Mijas, Costa del Sol, Andalucia
La Cala, America. Pallonmyyjät lähestyvät aika nokkelasti asiakkaitaan. Valitse tästä - maksa kassaan verkkoaidan luona.

La Cala Golf Hotel Spa Mijas, Costa del Sol, Andalucia
La Cala, America. Mielestäni hyvää suunnittelua kaikilla väylillä.
La Cala Golf Hotel Spa Mijas, Costa del Sol, Andalucia
La Cala, America. Golfie time!

La Cala Golf Hotel Spa Mijas, Costa del Sol, Andalucia
La Cala, America. Niitä harvoja vesiesteitä. Väylä on noin 100 metriä pitkä keltaisilta. Liian lyhyt?
Vettä vuoristo väylillä ei paljoa ole pelissä, yksi selkeä temppu-väylä on kuitenkin 16 par 3, 105 metriä. Jyrkään alamäkeen lyötävä par kolmonen tuottaa mailanvalintaongelmia. 60 asteen wedge toimi tähän kohtaan mainiosti.

La Cala Golf Hotel Spa Mijas, Costa del Sol, Andalucia
La Cala, America. Hupsista, joko tämä on viimeinen väylä?
Viimeinen väylä tulee aina lopulta vastaan. American 18 näyttää tiiboxilta ihan normilta par vitoselta. Mutta pitkälyöntisellä draw pelaajalle tämä väylä on se "kokeillaanpa mitä kupeista irtoaa" -väylä. Kuvan vasemmassa laidassa näkyvien ihmisten kohdalta alkaa nimittäin jyrkkä alamäki. Jo 250 metrin draw avauksella on mahdollista valuttaa pallo satasen merkille ja jopa alemmaskin.


La Cala Golf Hotel Spa Mijas, Costa del Sol, Andalucia
La Cala, America. Myös kumparelaskijat saattaisivat olla kiinnostuneita... 18 väylän huima laskurinne.
Loppunäkymästä yläkuvassa näkyy hyvin väylän luonne. Varsinkin kuivalla kelillä on mahdollista valuttaa avauslyönti lyömässä olevan henkilön (satasen paalulle) kohdalle, jopa paljon alemmaskin.
La Cala on maineensa arvoinen.

Arviointi

Varaaminen ja maksaminen: 

Varauksen voi tehdä kentän omien nettisivujen kautta jolloin pääsee tutkimaan ajankohtaisia tarjouksia. Nettisivuilta varaukset ohjautuvat https://www.cssonlinegolf.com/ -sivustolle joka toimii hyvin ja luotettavasti. La Calan valitsemassa varausjärjestelmässä maksu menee suoraan varauksesta. Huom! Peruminen/varauksen siirtäminen kannattaa tehdä soittamalla. Vieraillessani joulukuussa 2016 tarjoushinta oli 79 euroa sisätäen buggyn. Proshop ja caddiemaster ovat talon takana alimmassa kerroksessa, alakertaan pääsee ulkokautta ja talon läpi vievää portaikkoa pitkin.

Palvelut paikan päällä: 
Iso hieno klubitalo, ei kuitenkaan mikään monumentti. Pro Shop alakerrassa toimii caddien toimistona - oikein mukava, asiallinen ja rento henkilökunta. Golf -tuotteita on myynnissä paljon. Parkkipaikat ovat klubirakennuksen edessä ja tien vierillä. Klubilla on hyvä ravintola, käydessäni se oli varsin kiireinen johtuen monista asiakkaista ja kilpailun osanottajista. Ruoka oli kuitenkin erinomaista. 

Ruusuja:
Upea kenttä, jokaisen golf-bongarin "must-see". Hyvä kenttäsuunnitettelu huolimatta todella vuoristoisesta profiilista. Ystävällinen henkilökunta, iso klubitalo hienot pukeutumistilat ja ravintola. Hyvin hoidettu kenttä. Klubi suorastaan huokuu golf-addiktioita.

Risuja:
Pientä säätöä kyltityksiin teiden varsille ja myös kentälle tarvittaisiin. Ravintola on korkeatasoinen mutta menussa ei ole huomioitu ruoka-aine-allergikkoja. Siirtymät melko pitkiä, buggy hyvin suositeltava.

Kentän pituudet metreinä:
Valkoinen 6009
Keltainen 5600
(Sininen)   4994
Punainen 4619
Par 72, 18 reikää

Yhteystiedot
Urb. La Cala Golf s/n.
Mijas Costa
29649 Malaga
Spain
HOTEL & GOLF RESERVATIONS
Tel.: (+34) 952 669 016
golf@lacala.com

http://www.lacala.com/Pure Golf, Golfcrackers Vesa Airio
www.treshombres.fi Golf matkoja sinne missä kaverisi eivät ole käyneet...
www.visualtailors.fi Valokuvaus, ilmakuvaus ja -videoinnit
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti