maanantai 4. maaliskuuta 2024

El Higueral Golf, Benahavis. Yhdeksän ei riitä

Kenttä on avara joka suuntaan. Lammet, ojat, puut ja bunkkerit on sijoiteltu ennenminkin pelinautintoa silmälläpitäen. Viheriöt ovat todella hyvässä kunnossa ja melkeinpä liiankin liukkaat klubipelaajalle 

Airbnb asunnoltani Benalmadenasta Benahavikseen riittää polkemista pikku Fiatillani. Moottoriväylä AP-7 vetää hienosti, mutta ajan yli puolet matkasta hitaampaa A-7 väylää välttääkseni tietullin. Matka-aika on melko tarkkaan tunti. Odotusarvot ovat kuitenkin mukavan korkealla somesta lukemieni kenttäbongaajien kokemusten ja itse kentän nettisivujenkin perusteella. Varsinkin melko hintava 55 euron greenfee yhdeksänreikäiseltä kentältä antaa osviittaa astetta mielenkiintoisemmasta kokemuksesta.

Tottelen orjallisesti navigaattoria ja käännän auton keulan komeiden puiden reunustamalle kujalle. Kuja päättyy rautaporttiin, jonka molemmin puolin päivystää vartijat kopeissaan. "The golf course is next on the right" -vartija opastaa minut kääntymään takaisin. Peruuttelen pois portilta erinäisten maseratien ja kaikenmaailman porchejen jaloista.

El Higueral Golfin klubitalo vaikuttaa vaatimattomalle parille parakille. Ensin kysyn neuvoa pienemmästä startterin/kioskin kopista, sisällä klubiparakissa odottaa mutkaton ja miellyttävä caddiemasterin vastaanotto. Saan lähtöajan ilmeisen suositulle kentälle 40 minuutin päähän. Ihan hyvä juttu, ehdinpähän juoda kahvit! Istahdan terassille katselemaan minua edeltävien ryhmien hienoja avauksia, jotka mulahtelevat ykkösväylän lampeen ja vierivät osin greenin toisella puolen väijyvään ojaan.
Starter/kioskin pitäjä käy ilmoittamassa minulle, että pääsenkin vähän aikaisemmin kentälle. Kiihdytän kahvinjuontia ja suklaapatukan mussuttelua. Ennenkuin saan kahvin loppuun, käy startteri ilmoittamassa että pääsenkin jo seuraavana pelaamaan! Ok, sopii ihan hyvin, sillä minun taakseni jää siten neljän hengen ryhmä.

Kerrankin avauslyöntini onnistuu, varsinkin kun neljän miehen ryhmä seuraa minun suoritustani heidän oletetulla lähtövuorollaan. Kentän ykkönen on reilu satametrinen par3 joka lyödään loivaan alamäkeen. Viheriön oikealla puolen päivystää uima-altaan näköinen lampi ja greenin takana jonkinlainen oja.

Edellämenijätkin seuraavat touhujani ykkösen greenillä. Pariskunta jää odottamaan, ja he pyytävät minut ryhmäänsä. Mukavaa ja ystävällistä. Ranskalaiset esittelevät itsensä Pascalineksi ja Gerardiksi. Uudet pelikaverini ovat hyväkuntoisia senioripelaajia, mutta käyttävät silti sähkökärryjä bägien kuljetukseen. Monilla näyttää olevan golfautotkin käytössään, mutta kyllä El Higueral kentällä pärjään hyvin kävellenkin.

Kenttä on avara joka suuntaan. Lammet, ojat, puut ja bunkkerit on sijoiteltu enemminkin pelinautintoa silmälläpitäen. Viheriöt ovat todella hyvässä kunnossa ja melkeinpä liiankin liukkaat klubipelaajalle. Viheriöiden hiekkainen alusta myös pysäyttää pallon toivotulla tavalla. Väylien bermuda -tyyppinen ruoho on parempi pelata kuin miltä se kuvissa näyttää.
Neljäs väylä, par5 467m (kelt.) on kentän ainoa kikkaväylä. Pitkällä avauslyönnillä on hyvät mahdollisuudet ylittää kohti lammen rantaa viettävä jyrkkä mäki. Mikäli avauslyönti onnistuu, valuu pallo aina mäen alle asti. Mäen alta jää lyötäväksi enää alle 120 metriä hienolle lammen rannassa odottelevalle greenille. Ykkönen on turvallisuussyistä syytä jättää lyhyeksi, sillä tiiboxissa ei ole mitään keinoa tietää edellämenijöiden asemaa harjanteen alla.

Normaalin avauksen jälkeen nelosella riittää mikä tahansa maila kakkoslyönniksi, riittää kun pallon saa harjanteen yli. Rinne pitää huolen loppumatkasta, hyvin erilaisilla lyönneillä päädyimme kolmeen pekkaan kaikki aarin alueelle ja alle 70 metrin päähän greenistä.
Kentän loput väylät noudattelevat alkupään odotuksia. Maisemat ovat huikeat vuorille, väylät johdonmukaisia ja osin mukavan armahtaviakin. 


Ruusut ja risut

Parkkipaikat pääsosin tien varressa. Klubitalo vaatimaton mutta toimiva. Klubitalon viereisestä kioskista saa juotavat ja pikkupurtavaa. Hyvät trolleyt. Kenttä on avara ja hyvin hoidettu. Greenit jopa erittäin hyvät. Väylä bermudatyyppistä matalaa ruohoa, hiekkapitoinen alusta on sopivan joustava/mureneva lyöntiin. Neljännen väylän kakkoslyönti lyödään sokkona. Bunkkereiden hiekka on haastavan pehmeää. Kenttäalueen puut eivät haittaa normaalia peliä. Kenttä oli ilo pelata, parhaita ysireikäisiä joita olen koskaan pelannut.

El Higueral Golf

Urbanización Capanes Norte
Km. 3,7 Ctra. de Benahavís
29679 Benahavís, Marbella - Málaga

Telephone: (+34) 951 896 052
Fax: (+34) 951 896 060
Mobile: (+34) 639 793 542
Email: reservas@elhigueralgolf.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti