sunnuntai 10. maaliskuuta 2024

La Resina Golf & Country Club. Villiä sikoja

Villejä sikoja ei näkynyt enää loppukierroksella, mutta niiden kuopsuttelemia jälkiä sitäkin enemmän

Sunnuntaipäivän bongauskohteeksi valikoitui Esteponan kauniin kaupungin liepeiltä yhdeksänreikäinen par 3 -kenttä La Resina. Pikku fiattini sai taas maistaa asfalttia oikein urakalla, sillä matka Benalmadenasta oli melkein tunnin mittainen. Menomatkalla valitsin nopeamman AP-7 moottoriväylän jonka tullimaksu oli tällä kertaa 5,25 euroa. 

Googlen karttojen mukaan ajoin ensin oikean paikan ohi. Ehkä klubi olikin sijainnut osoitetutulla paikallaan joskus aiemmin, mutta nyt siinä nökötti kehittyvän alueen kiinteistöjen myyntikonttori. Kenttä kuitenkin oli paikoillaan, ja jatkoin vain ajamista sen ympäri. Toisen kierroksen alusta klubi sitten löytyikin ihan rehellisen parkkialueen kohdalta. Caddiemaster oli erittäin huomaavainen, ja hän esitteli minulle osittain remontissa olevan kentän salaisuudet suurelta seinäkartalta. Hyvien ohjeiden ja paperille printatun tuloskortin kanssa pääsin saman tein pelaamaan.

Par 3 -kentän ykköstii on sijoitettu klubin taakse. Terassilta on varmasti mukava katsella kierrostaan aloittavien pelaajien lyöntejä. Nyt ilmassa oli hieman kosteutta, eikä terassilla viihtynyt ketään. Kentän kunto tuli selväksi heti alussa. Väylän vihreys koostui istutetun ruohon lisäksi paikallisesta aluskasvustosta. Kastelu on täälläkin suuri ongelma, joka varmasti heijastui kentän ylläpitoon.

Klubi ja sen terassi

Ykkösväylä
Kaikki La Resinan väylät ovat erikseen nimettyjä, ykkönen oli saanut kasteessa nimekseen Los Olivos. En ole kasviasiantuntija, mutta oletan väylän oikean puolen pienten puiden olevan juurikin niitä oliivipuita. Väylillä on kolme eri tiiboxia, Gold, Red ja Blue. Remontin vuoksi kaikki boxit eivät olleet käytössä, mutta tuloskorttiin on selkeästi merkitty mitä niistä voi milläkin väylällä käyttää. Kenttä mainostaa nettisivuillaan pelaamisen soveltuvan kaikille golfista kinnostuneille, aivan erikseen mainitaan vielä, että ilman greencard:iakin pääsee pelaamaan.
Ykkösväylän griini
Mulliganin jälkeinen lyöntini onnistuu kohtuullisesti 166 metriä pitkän väylän griinin etureunaan. Viheriöt on rei'itetty, hiekoitettu ja ne ovat käntihetkellä aika kalpean näköiset. Puttaaminen onnistuu, tosin pallo ei tietenkään käyttäydy mitenkään odotusarvoisesti.
Kakkosväylän jälkeen pääsin ihailemaan isoa villien sikojen laumaa

Peli jatkuu villien sikojen ryntäyksen jälkeen. Kentälle on asennettu aluetta kiertävä sähköpaimen. Villit siat pääsevät kuitenkin kentälle monista avoimista porteista. Kakkosen jälkeen seuraavat väylät löytyvät ajoväylän toiselta puolen. Seuraan sikoja kadulle. Siat kuopsuttelevat nurmea ruokaa etsiessään, pahimmillaan tuhoja tulee väylille, harvemmin griineille. Kentän opasteet ovat kunnossa. Tarkastan reitin myös klubin kartasta ottamastani valokuvasta. Olisi ihan hyvä idea jos klubi printtaisi väyläkartan tuloskorttiin.
Signature väylä 5. Panorámica
Satametrinen vitosväylä Hcp 1 lyödään kunnon alamäkeen. Laajan viheriön edessä on lampi. Pelimiehelle väylä on helppo. Pitkällisen harkinnan jälkeen löin pitcherillä vajaan swingin ja topin yhdistelmällä lähes viivasuoran lyönnin veden ja griinin väliselle olemattoman kapealle kaistaleelle - kohtuullinen lopputulos, mutta mahdottoman hauska lyönti.
Kentän bunkkerit on aseteltu pelaajaystävällisesti
Villejä sikoja ei näkynyt enää loppukierroksella, mutta niiden kuopsuttelemia jälkiä sitäkin enemmän. Siat olivat osanneet pysyä väylien laitamilla tonkimishommissaan, josta hatunnosto niille.
Kirjoittaja ysillä
Viimeinen väylä lyödään remontissa olevan kultaisen boxin sijaan punaisilta. Väylälle jää pituutta noin 100 metriä. Kuten kuvastakin näkyy, se lyödään alamäkeen. Griini on melko pieni ja se on kirjoitushetkellä ehkä heikkokuntoisin kentän viheriöistä.
Ysin griini

Klubitalon vieressä on puttiharjoittelupaikka
Risut ja ruusut
Klubin nettisivuilla mainitaan kentän olleen mittavassa remontissa vuosina -21 ja -22. Remontti tuntui jääneen kesken, tai uutta tehtävää oli tullut mittavasti sen jälkeen. Kenttä sopii nykykunnossaan parhaiten aloittaville pelaajille ja tietenkin ilman greencardia lajia kokeilemaan tuleville. Toimiston ja ravintolan palvelut olivat hyvät ja varsinkin henkilökunta erittäin mukavaa. Kentän ja väylien profiili on hyvä, par 3 -kentäksi väylien mitat oikein hyvät. Parannettavaa riittää vielä, mutta hyvällä hoidolla kentästä voi odottaa oikein kiinnostavaa ja mielekästä kokemusta.

Klubipelaajan kokonaisarvio 8/18 (asteikolla 1-18)

La Resina Golf & Country Club
9 holes, par 3. 1039 m (Gold tee/renovation)
https://laresinagolfclub.es/

EMAIL GOLF CLUB
info@laresinagolfclub.es

EMAIL CLUBHOUSE RESTAURANT
clubhouse@laresinagolfclub.es

PHONE NUMBER
+34 951 448 734

LOCATION
Avenida La Resina 1, Estepona 29680
Málaga, SpainEi kommentteja:

Lähetä kommentti