lauantai 7. joulukuuta 2019

Valle Romano, Estepona

Valle Romano Golf, kaunista ja haastavaa Costa del Golfin tapaan!


Kolmosväylän avauslyönnin pituuden tarve oli todella vaikea arvioida

Vastapäätä Airbnb:n kautta vuokraamaamme, Esteponan keskustan kulmille sijoittuvaa rivitalohuoneistoa on Fruiteria. Myymälän kaltereiden peittämien näyteikkunoiden välistä pilkistelee värikkäät mainosteippaukset. Yllättävän paljon asiakkaita kulkee pienen liikkeen ovista jo näin auringonnousun aikaan. Liikkeen työntekijä pelmahtaa pihalle asiakasvirtaan sattuneen tauon aikana ja yrittää ravistella murtosuojana toimivaa metallikaihdinta hieman enemmän auki.
Useimmat liikkeen asiakkaista kulkevat jalan, mutta ne, jotka tulevat autolla, joutuvat jättämään autonsa suojateille, ajokaistalle ja kuka minnekin. Maan tapa, hätävilkut vain päälle ja asiolle. Hyvä että meidän vuokra-asunnollamme on oma pieni parkkipaikka talon edessä. Tilava vuokra-automme peittää parkkiruudun lähes jokaisen neliösentin. Onneksi naapurillamme tuntuisi olevan vain skootteri kulkupelinä.

Varhainen aamulento, vain muutaman tunnin unet takana. Lentokoneessa oli hankala nukkua, exit -paikoista huolimatta. Aikataulumme oli napakka, autonvuokraus, asunnon chekkaus ja heti perään pelaamaan. Valle Romano valikoitui ensimmäiseen lähtöön, lähinnä sijaintinsa vuoksi. Asunnolta oli vain vartin ajomatka pelipaikoille. Alkavalla reissullamme oli tarkoitus pelata neljä pelikavereilleni Juholle ja Juhikselle, sekä minullekin uutta kenttää.

Päätimme kaikki kolme yhdessä pelata ensimmäisen kierroksen ilman tarjottuja golf-autoja. Valle Romano osoittautui melko haastavaksi tapaukseksi. Korkeuseroja oli paljon ja väliin siirtymät betonisilla poluilla väylien välillä olivat turhankin pitkän tuntuisia. Ykkösväylä on suora par viitonen. Klubitiiltä neljäsataaseitsemänkymmentäviisi metriä pitkän radan pystyy lyömään kahdella päälle, kiitos mukavasti rullaavan hienoisen alamäen. Korotetut viheriöt oli viritetty melkoisen haasteellisiksi. Saimme heti ykkösellä kokea greenien vaikeuden, reissun ainoan eagle-yrityksen sulettua triplabogeyksi!

Etuysi jatkui muodokkaana ja haastavana, hyvätkin yritykset avauslyönneissä saattoivat mennä hukkaan pallojen vieriessä jyrkän alamäen vauhdittamina väylien reunoja koristaviin piikkipensaisiin tai lähelle viheriöitä sijoitettuihin kivireunaisiin vesiesteisiin. Kenttä oli mielestämme oikein hyvässä kunnossa, tosin edeltävien päivien rankat vesisateet olivat pehmittäneet pelialustaa monin paikoin.

Myöhäisestä lähtöajastamme johtuen muita pelaajia ei liiemmin näkynyt. Vasta parin viimeisen väylän aikana huomasimme takana tulijoita. Kukaan ei kuitenkaan joutunut meitä odottelemaan, vaikka kierrokseemme kuluikin lopulta melkein viisi tuntia. Kenttää voisi suositella jalkapatikkaan vain, jos omat kuljettimet sattuvat olemaan hyvässä kunnossa. Ruuhka-aikaan Valle Romanossa golf-autot ovatkin melkeinpä pakollinen valinta.

Aurinko ehti jo vuorten taa kunnes pääsimme viimeisen väylän kimppuun
Arviointi

Varaaminen ja maksaminen: 
Varaus on erittäin helppo tehdä klubin nettisivuilla https://www.valleromano.net/en/ sijaitsevan linkin kautta, monilta muiltakin kentiltä tutun iMasterbookingin kautta. Huom! Peruminen/varauksen siirtäminen kannattaa tehdä soittamalla, varauksen yhteydessä tulevasta sähköpostiviestistä näet suositellun perumisajan (yleensä kolme päivää).
Hinnoittelu menee kausiluontoisesti kuten muillakin alueen kentillä. Joulukuussa normaalihinta nettiajanvarauksella oli 55 e, riippuen vielä kellonajasta, pelaajamäärästä ja päivästä.

Palvelut paikan päällä: 
Parkkipaikkoja löytyy klubin parkin lisäksi kenttää ja harjoitusaluetta halkovan tien laidasta. Harjoitusalueella on oma terassibaari, sieltä voi ostaa vettä ja muita juomia. Katettu lyöntiharjoittelualue, harjoittelu tapahtuu matoilta.

Ruusuja:
Palvelut ovat hyvät, ravintolaa emme tosin testanneet tällä kertaa. Kentän lay-out on mielenkiintoinen ja haastava.

Risuja:
Rangen pallot vanhoja ja heikosti lentäviä. Turhan vaikeasti pelattavia kallistuksia joillakin väylillä.

Kentän pituudet metreinä:
Valkoinen 6213
Keltainen 5804
Sininen 5338
Punainen 4905

Par 71, 18 reikää

Scorecard:
https://clubsg.skygolf.com/courses/course/53877/Valle_Romano_Golf_Resort.html?tab=scorecard&#Scorecard

Yhteystiedot

Valle Romano Golf & Resort
CN 340 km 152 - Urbanización Valle Romano
Casa Club - C/ Villa Borghese nº 1
29680 Estepona (Málaga) España
www.valleromano.netElämää pallon ympärillä, Golfcrackers Vesa Airio
https://golfcrackers.blogspot.fi
www.treshombres.fi Golf-matkoja sinne missä kaverisi eivät ole käyneet...
www.visualtailors.fi Valokuvaus, ilmakuvaus ja -videoinnit


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti