keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Alcaidesa Heathland, golfmaailman laidalla

Olen varma, että tämä väylä on käytettyjen pallojen sukeltajan unelma. Tiiboxissa horjuvan pelaajan tunnelmat saattavat olla vähän erilaiset kuin pallonmyyjällä

Aamulähtö hieman sateisesta Esteponan kaupungista sujui rutiininomaisesti. Hedelmäpainotteiset aamupalat hotkaistuamme pakkasimme edellisenä päivänä kastuneet varusteemme ja mailamme takaisin lähes kuivuneisiin bägeihimme. AP-7 moottoriväylää hyväksikäyttäen ajomatkaksi muodostui tasan puoli tuntia. Ajelun palkinnoksi pääsemme ihailemaan Costa del Solin läntisintä kenttää.

Heathland #1. Avauslyönnille on mukavasti tilaa, varsinkin jos käyttää viereistä #18 väylää hyväkseen.

Yhdellä poletilla saimme rangelle viisikymmentä palloa, yksi korillinen riittikin hyvin meille kolmelle, sillä rangen pallot olivat luvalla sanoen surkeita. Tosin samanlaisia kellertäviä etäisesti nykyaikaisia golfpalloja muistuttavia tekeleitä oli käytössä muillakin rannikon kentillä. Driving range itsessään on hieno, lyönnit suunnataan kohti horisontissa siintävää Välimerta. Harjoittelun tuoksinnassa voi myös ihailla Gibraltarin massiivia (hyvän sään vallitessa). 
Ensimmäinen väylä vaikutti ensisilmäyksellä helpohkolta, suora par nelonen, hieman alamäkeen viettäen. Tiiboxien eteen, sen oikealle puolen, oli viritelty suojaverkko. Verkon ilmeinen tehtävä oli suojella viereisen laakson asukkaiden henkeä ja terveyttä. Viereinen tyhjä väylä #18 oli tällä kertaa hyvin pelissä avauksillamme.
#14. par 3. Avauslyönnin minimi kantama 163 metriä. Viheriön takana vaanii piikkipensaita.

Kentältä ja sen väylien reunoilta puuttuivat lähes tyystin alueen muille golfkentille tyypilliset puut. Piikkipensastoa oli tietenkin riittämiin. Väylät olivat muodokkaita, kumpuja ja kallistuksia oli riittämiin. Mielestämme väylät olivat yllättävän mielenkiintoisia ja monipuolisia. Tekstin yläpuolen kuvassa (#14. greeni etualalla) taustalle jäävä #13. aiheutti hieman harmaita hiuksia pelattavuudellaan. Melko lyhyt #14. par 5, lyödään jyrkkään alamäkeen, ehkä paras taktiikka olisi ollut avata lyhyellä raudalla, sillä vähänkin pitempi avaus syöksyi suurella varmuudella rinteen hiekkaesteisiin. Kenttää ja väylää paremmin tuntematta en lähtisi neljällätoista pitkää avausta edes yrittämään. Toki tämä oli vain henkilökohtainen mielipiteeni. Väylä oli minulle yksi haastavimmista, vaikka sen hcp olikin rankattu yhdeksi kentän helpoimmista.


Taustalla kutkuttavan jännittävä väylä #14, veden yli lyötävä par kolmonen, keltaisilta 163 metriä (viheriön eteen)

Heti haastavan par viitosen perään tulee mielestäni vaikea par kolmonen. Väylän neljätoista viheriö on lähes kiinni vesiesteessä. Keltaiselta tiiltä avauksen tulee lentää ilmassa yli satakuusikymmentä metriä. Olen varma, että tämä väylä on käytettyjen pallojen sukeltajan unelma. Tiiboxissa horjuvan pelaajan tunnelmat saattavat olla vähän erilaiset kuin pallonmyyjällä.


Viheriölle laskeutumiset kannattaa miettiä etukäteen, vaaroja vältellen

Viheriöt olivat liukkaita ja niiden kallistusten lukemisessa sai olla hyvin tarkkana. Edellisten päivien ja alueen muiden kenttien tuomalla kokemuksella, ymmärsimme nyt hieman paremmin kallistuksia. Myös lähestymiset viheriöille olivat tarkkaa peliä. Useinkin ja varsinkin, liian lyhyeksi jääneet lähestymiset valuivat helposti takaisinpäin, jopa kymmenen metrin matkan, elleivät sitten päätyneet vesi- tai hiekkaesteisiin.


Arviointi
Edellisen päivän sadepelin jälkeen
 kuivateltiin bägejä ja niiden sisältöä
Varaaminen ja maksaminen: 
Nettivaraaminen on helppoa ja turvallista osoitteessa https://open.imaster.golf/en/alcaidesa? Varauksen peruminen kannattaa muistaa tehdä viimeistään vuorokautta ennen peliaikaa. Varauksesta iMasterbooking -järjestelmä pidättää ennakkomaksua neljä euroa ja viisikymmentä senttiä. Depositin saa takaisin proshopissa pelimaksun yhteydessä tai varaussääntöjen mukaan tehdyn perumisen päätteeksi. Varauksen voi tehdä myös puhelimitse tai sähköpostilla, yhteystiedot jutun lopussa. Joulukuisen käyntimme aikaan pelimaksu oli 65 euroa, jaetulla golfautolla boostattuna.

Palvelut paikan päällä: 

Hyvät parkkitilat heti klubin edessä. Upea ja samalla hillitty klubitalo ravintoloineen. Kaksitasoinen driving range klubin vieressä. Kaksi täysimittaista kenttää, Heathland ja Links. Golfautot, trolleyt, sekä mailasetit saa vuokralle klubin alakerran proshopista.

Ruusuja:
Mukava ja muodokas kenttä, jolla on hyvin tilaa myös avauslyönneille.

Risuja:
Oikeastaan emme törmänneet juuri mihinkään mainittavan arvoiseen ongelmaan tai epäkohtaan. Driving rangen pallot olivat mielestämme ala-arvoisia.

Kentän pituudet metreinä:
Valkoinen 6373
Keltainen 5951
Sininen 5580
Punainen 5193

Par 72, 18 reikää

Scorecard:
https://clubsg.skygolf.com/courses/course/21904/San_Roque_Club.html?tab=scorecard&#Scorecard

Yhteystiedot
Alcaidesa Links Golf Resort
Avda. Pablo Cerezo, s/n. 11360 San Roque, Cádiz
(+34) 956 791 040
Elämää pallon ympärillä, Golfcrackers Vesa Airio
https://golfcrackers.blogspot.fi
www.treshombres.fi Golf-matkoja sinne missä kaverisi eivät ole käyneet...

www.visualtailors.fi Valokuvaus, ilmakuvaus ja -videoinnit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti