maanantai 9. joulukuuta 2019

Flamingos, Villa Padierna

Flamingos, Villa Padierna. Luksusta Aurinkorannikon golf-lomailuun!

Flamingos ykköstii, mailavalinta mietityttää

Ensimmäisen päivän pelin jälkeen asunnolle palattuamme Juhis huutelee suihkukaapista veden olevan aivan jäätävän kylmää! Mietin, mitä se vuokraemännän umpi-espanjankielinen sisko meille sanoikaan veden lämmityksestä? Ensin hanasta kuuma vesi päälle, se sytyttää kaasulämmittimen… Parin kaljan verran tuumailtuamme, onnistuimme saamaan myös Juhikselle lämmintä vettä suihkuun. Taikatemppu oli yksinkertainen, ensin keittiön hana kuumalle - sitten suihku päälle. Lopuksi keittiön hana kiinni ja lämpimästä suihkusta nauttimaan. Yksinkertaista lopulta, mutta suihkua ei voi keskeyttää, ellei sitten halua nauttia Juha-Matin tapaan jääkylmästä veden virkistävästä vaikutuksesta.

Pikalomamme järjestyksessään toinen pelikierros varattiin Marbellan ja Esteponan väliin sijoittuvalle, Villa Padiernan upealle resorttikentälle. Resortin kolmesta kentästä valitsimme Flamingoksen päivän peleihin. Parkkipaikat olivat olemattomia hulppean klubirakennuksen edessä. Juho huomasi parkkihallin sisäänkäynnillä kyltin, siinä ilmoitettiin viiden tunnin ilmaisesta parkkeerauksesta pelaajille. Hallissa olikin hyvin tilaa komealle ”pösöllemme”, Ferrareiden ja Lamborghinien välissä.


Klubin etiketin mukaisesti pitkälahkeisiin pukeutuneina marssimme vihdoin lähipelialueelle. Lyhyempääkin sallitaan, eikä ketään käännytetä pois ”sopimattomin” vaatteiden takia. Ajat muuttuvat, nettisivut pysyvät. Edellisen päivän tapaan harjoitus-viheriöt tuntuivat jälleen liukkailta ja haastavilta. Flamingoksen ykkönen lähtee aivan klubin kulmilta. Vähänkin kiireisempään aikaan pelinsä varanneet lähtijät saavatkin nauttia pienen yleisön aiheuttamasta lisäjännityksestä. Jännittämiseen onkin aihetta, sillä ykkösen tiiboxin ja väylän alun välissä on pieni rotko. Reilu sadan metrin lyönti ”kultaisilta” klubitiiltä vaaditaan oikealle viettävän väylän saavuttamiseksi. Lyhyen par viitosen avausmailaa saikin miettiä moneen kertaan. Onnistuneen avauksen jälkeen välilyönnille riittää hyvin tilaa. Pitkän avauksen yltäessä oikealle kaartuvan väylän huipulla olevan harjanteen yli, ei ole sitten lainkaan mahdoton temppu yrittää kakkoslyöntiä suoraan loivan alamäen päätteeksi häämöttävälle viheriölle.

Valtavilla viheriöillä on myös mielenkiintoisia muotoja

Flamingos osoittautui haastavaksi, kapeiden väyliensä ja monipuolisten kallistustensa ansiosta. Lyhyt kenttä on onnistuttu rakentamaan melko pienelle alueelle, sen pystyy pelaamaan helposti myös kävellen, tosin hyvää kuntoa mäkisessä maastossa talsiminen vaatii. Golf-maisemat olivat kohdallaan, valtavia ja upeita pylväskatajia oli istutettu vihreinä kiemurtelevien, toinen toistaan upeampien, väylien väliin. Korkeimmilta kohdilta pääsimme nauttimaan Välimeren syvän sinisestä ulapasta, alempana maisemaa avarsi kohtalaisen kokoinen tekojärvi. 

Takamatkan ensimmäinen väylä oli slopattu kentän vaikeimmaksi. Melko lyhyen par nelosen, kolmesataaviisikymmentäyksi metriä, voi pelata monella tapaa. ”Bighitterit” lyövät komean drawn väylän oikean laidan ison ja komean puun yli, tilaa ei ole paljon, mutta onnistuneen avauksen jälkeen lähestymislyönnille jää matkaa vain noin sata metriä. Ehkäpä suosituin tapa avaukselle on kuitenkin avata raudalla suoraan lipun suuntaan. Noin sadanviidenkymmenen metrin ykköslyönnillä tavoitellaan vesijättömaan ja viheriön väliin jäävää väylän pätkää. Onnekkaan osuman jälkeen lipulle on vielä matkaa toiset sataviisikymmentä metriä.


Sisääntulon väylät olivat mielestäni hieman armahtavampia etuysiin verraten. Kentänhoito vaikutti mallikelpoiselta, kuten tämän hintaluokan paratiisissa pitääkin. Yhdellä väylällä kenttähenkilöstön riesana oli ollut ilmeisesti villisikojen armeija. Sikailijoiden tuhoama paikka oli rajattu pelaamattomaksi alueeksi, ilman parempaa tietoa tulkitsimme sinne uponneet välilyöntimme armahduksen alaisiksi.

Esteitä ja haasteita riittää

Flamingos oli upea ja hyvin hoidettu kenttä. Saimme kohteliasta ja hyvää palvelua niin proshopissa, kuin ykköstiin vierelle rakennetussa erillisessä ravintolassakin. Pari kuukautta talvehtineille swingeillemme kentän kapeat väylät olivat haastavia, liian monta hyvää kuulaa katosi rotkoihin ja upeisiin vesiesteisiin.

Arviointi

Varaaminen ja maksaminen: 
Nettivaraaminen on helppoa ja turvallista osoitteessa https://open.imaster.golf/en/villapadierna. Varauksen peruminen kannattaa muistaa tehdä viimeistään vuorokautta ennen peliaikaa. Varauksesta iMasterbooking -järjestelmä pidättää ennakkomaksua neljä euroa ja viisikymmentä senttiä. Depositin saa takaisin proshopissa pelimaksun yhteydessä tai varaussääntöjen mukaan tehdyn perumisen päätteeksi. Varauksen voi tehdä myös puhelimitse tai sähköpostilla, yhteystiedot jutun lopussa. Joulukuisen käyntimme aikaan pelimaksu oli 89 euroa, ilman golfautoa.

Palvelut paikan päällä: 
Autoille viiden tunnin ilmainen parkkihalli, muista vaihtaa parkkilippu ilmaiseen ulosajolippuun proshopissa ennen poistumistasi. Hyvin varusteltu proshop/caddiemasterin toimisto. Erillinen ravintola/baari Flamingos kentän ykköstiin vieressä. Driving range sijaitsee vähän kauempana, sinne järjestetään tarvittaessa kyyti proshopista. Harjoitusviheriöt myös klubin edessä/Flamingos kentän ykkösen ja kymppitiin välissä. Klubilta saa erillistä maksua vastaan trolleyt ja golfautot. Klubin nettisivujen mukaan klubilla/kentillä vaalitaan tiukkaa etikettiä, mutta kentillä sitä ei tunnuta valvottavan.

Ruusuja:
Hyvin hoidettu kenttä. Väylät, viheriöt ja esteet olivat priimakunnossa käyntimme aikaan Joulukuussa. Erinomainen palvelu proshopissa ja ravintolassa.

Risuja:
Varsinkin meille klubipelaajille haastavan kapeat väylät, eritoten pitkiä avauslyöntejä tavoiteltaessa.
Kentän pituudet metreinä:
Valkoinen 5714
Keltainen 5456
Punainen 4828

Par 71, 18 reikää

Scorecard:
https://clubsg.skygolf.com/courses/course/316361/Villa_Padierna_Golf_Resort.html?tab=scorecard&#Scorecard

Yhteystiedot
Villa Padierna
Urb. Los Flamingos Golf - Ctra. de Cádiz, Km. 166. 
29679 Marbella, Málaga
Tel +34 952 889 157
https://www.villapadierna.es/golf/en/Elämää pallon ympärillä, Golfcrackers Vesa Airio
https://golfcrackers.blogspot.fi
www.treshombres.fi Golf-matkoja sinne missä kaverisi eivät ole käyneet...

www.visualtailors.fi Valokuvaus, ilmakuvaus ja -videoinnit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti