sunnuntai 15. joulukuuta 2019

San Roque New

Remontin keskelle joutunut komea klubitalo kumisi tyhjyyttään, varauksemme oli vastaanotettu, mutta oliko kenttä ollenkaan auki?

Esteponan vuokra-asunnollamme luettiin aamun säätiedotuksia tarkkaan. Ennustukset lupailivat sadekuuroja eteläiselle Costa del Golfin alueelle. Tutkimme mahdollisuuksia siirtää päivän pelimme jonnekin kuivemmille seuduille, mutta lähin "taatusti kuiva" alue oli kaukana sisämaassa, Sevillan seutuvilla. Golf on lopulta pukeutumiskysymys, pienen tuumailun jälkeen päätimme pitää alkuperäisistä suunnitelmista kiinni ja katsoa minkä tuleman pitää.



Pientä vesitihkua ilmassa

Pikalomamme kolmannen kenttävarauksen olimme tehneet Gibraltarin lähelle, San Roquen kylän liepeillä sijaitsevalle San Roque New -kentälle. Kentän sijainti kuuluisien Valderraman ja Sotogranden tuntumassa, antoi olettaa hieman mielenkiintoisempaa pelikokemusta. Perillä kentän parkkipaikalla aloimme ounastelemaan ongelmia, parkkipaikalla oli vain pari autoa. Toisessa autossa näytti olevan vartiointipalvelun henkilökuntaa sisällä. Klubin pihoilla kuljeksi vain sadevarusteisiin pukeutuneita työmiehiä.

Tarkastimme ensin vähän arkisemman näköisen rakennuksen pro-shoppia etsiessämme. Rakennus osoittautui kaksi-kerroksiseksi driving-rangeksi. Kaikki lyöntimatot oli kerätty pois lyöntipaikoilta, eikä rakennuksesta löytynyt ihmisiä tai toimistoakaan. Range-rakennuksen viereisessä pytingissä, isossa ja hulppeassa klubitalossa, oli sielläkin selvästi remontti meneillään. Puikahdimme klubin pääovesta sisään, vain kohdataksemme tyhjyyttään kumisevan suuren eteisaulan. Rakennuskaaoksen läpi kuljettuamme huomasimme aulan toisella puolella ovissa ilmoituksia, joiden johdattamana vihdoin löysimme proshopin.

Klubin toinen kenttä, Old Course, oli sekin remontissa. Uudelle kentälle sen sijaan oli meidän lisäksemme joitakin muitakin varauksia, arvauksemme mukaan lähtijät olivat Brittein saarilta. Britit eivät tunnetusti pahemmin pienestä vesitihkusta piittaa, heille kun sateet ovat hyvin arkipäiväisiä kotimaassaan.

Kumpuja ja mäkisyyttä riitti uudella kentällä

Ykköstiin vierestä löytyi startteri, häneltä saimme myös varatut golf-automme. Tällä kertaa autoilu valikoitui vaihtoehdoksi juuri sateen vuoksi, toihan se edes pientä suojaa isomman ryöpyn kohdalle sattuessa.
Ykköselle pääsimme heti ilmoittauduttuamme. Harjoituskenttä oli siirretty väliaikaisesti ykkösen tiiboxin takana aukeavalle pitkälle par kolmoselle. Siellä olikin muutamia nuoria lyöntiharjoituksia tekemässä, kilpapelaajia he olivat aivan varmasti.
Ykkönen vaikutti helpolta numeroiden valossa, mutta haastavasti asetellut väyläbunkkerit panivat miettimään mailavalintoja vähän toisenkin kerran.


Hiekkaesteet olivat väliin jopa väylän mittaisia

Sateista säästä huolimatta viheriöt osoittautuivat arvaamattoman liukkaiksi, niillä oli myös vaikeasti luettavia kallistuksia. Monesti arvioimme greenien vietot aivan väärin, putteja tuli sitten sen mukaan vähän normaalia enemmän.
Ensimmäinen par kolmonen, väylä numero neljä, oli nimetty Seve Ballesterosille. Haastava se olikin, reilu puolitoistasataametrinen, alamäkeen lyötävä rata, jolla ei ollut liikaa tilaa varsinkaan slaisseille, eikä liiemmin hukeillekaan. Heti ison viheriön takana odotti jyrkkä pudotus, joten paria pelatakseen, avauslyönnin piti tonttiin tullessaan mieluiten pysähtyä pakoilleen.


Sade puski päälle loppusuorilla

Kumpuja ja mäkisyyttä riitti, sateen liukastamat rinteet olivat erittäin liukkaita. Onnistuinkin reväyttämään reiteni yhdelle viheriölle kömytessäni. Jatkossa kenttä tarjosi upeasti suunniteltujen väylien lisäksi melkoisen valtavia bunkkereita. Suurimmat, tai pisimmät hiekkaesteet, olivat arvioni mukaan reilusti yli viisikymmentä metriä pitkiä.
Sateen lisäksi, kentän viimeiseksi pelattavien väylien kiusaksi, ilmaantui ukkonen ja vähän kauempana välähtelivät pelottavat salamatkin. Meillä oli ukkosen herran saapuessa onneksi viimeinen väylä menossa, mutta toki kastuimme läpimäriksi hyvistä varusteistamme huolimatta.


Arviointi
Varma osuma, hiekkaesteeseen.
Kuva Juho
Varaaminen ja maksaminen: 
Nettivaraaminen on helppoa ja turvallista osoitteessa https://open.imaster.golf/en/sanroque?. Varauksen peruminen kannattaa muistaa tehdä viimeistään vuorokautta ennen peliaikaa. Varauksesta iMasterbooking -järjestelmä pidättää ennakkomaksua neljä euroa ja viisikymmentä senttiä. Depositin saa takaisin proshopissa pelimaksun yhteydessä tai varaussääntöjen mukaan tehdyn perumisen päätteeksi. Varauksen voi tehdä myös puhelimitse tai sähköpostilla, yhteystiedot jutun lopussa. Joulukuisen käyntimme aikaan pelimaksu oli 78 euroa, jaetulla golfautolla boostattuna.

Palvelut paikan päällä: 

Autoille suuri, ilmainen parkkipiha. Hyvin varusteltu proshop/caddiemasterin toimisto. Marraskuussa 2019 klubitalo oli remontissa, joten ravintolan palvelut jäivät kokeilematta. Kaksikerroksinen driving range sijaitsee klubitalon vieressä, lyönnit tapahtuvat matoilta. Driving range oli remontin alla käyntimme aikaan. Väliaikaisena harjoituslyöntipaikkana toimi New Coursen ykkösväylän tiiboxin takana oleva pitkä par kolme väylä. Klubi vuokraa erillistä maksua vastaan trolleyt ja golfautot, autot ja trolleyt saa kuittia vastaan startterin toimistolta (New Coursen ykköstiin vieressä).

Ruusuja:
Hyvin hoidettu ja pitkä kenttä. Mielenkiintoiset väylät, viheriöt ja esteet olivat hyvässä kunnossa käyntimme aikaan Joulukuussa. Erinomainen palvelu proshopissa.

Risuja:
Remontin aiheuttamat väliaikaiset järjestelyt tulivat yllätyksenä, niistä ei ollut riittäviä tiedotteita klubin ulkopuolella.

Kentän pituudet metreinä:
Valkoinen 6497
Keltainen 6097
Sininen 5565
Punainen 5010
Kultainen 4593

Par 72, 18 reikää

Scorecard:
https://clubsg.skygolf.com/courses/course/21904/San_Roque_Club.html?tab=scorecard&#Scorecard

Yhteystiedot
San Roque Club
The San Roque Club C.N. 340 KM 127 11360 San Roque (Cadiz) 36º 15' 59'' N 5º 20' 04'' O
(+34) 956 613 030
(+34) 956 613 041
(+34) 956 646 505
(+34) 956 613 012
info@sanroqueclub.com




Elämää pallon ympärillä, Golfcrackers Vesa Airio
https://golfcrackers.blogspot.fi
www.treshombres.fi Golf-matkoja sinne missä kaverisi eivät ole käyneet...

www.visualtailors.fi Valokuvaus, ilmakuvaus ja -videoinnit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti