tiistai 21. helmikuuta 2017

Rio Real Golf, Marbella

Rio Real Golf, Marbella, Espanja
18.2.2017

Rio Real Golf Course on suunnitellut Javier Arana joka mainitaan monissa yhteyksissä parhaana espanjalaisena kenttien suunnittelijana. Klubin omien sivujen mukaan kenttä on myös yksi Espanjan hienoimmista layout:insa ja kauneutensa puolesta. Kenttä on avattu jo vuonna 1965. Rio Real River mutkittelee kentän väylien poikki, joten vettäkin on pelissä vähän useammalla väylällä.
Puita on paljon ja ne ovat myös todella upeita, sijoittelu niilläkin on onnistunut mukavasti eivätkä ne häiritse juurikaan peliä.
Klubi sijaitsee vain viiden minuutin päässä Marbellan keskustasta siten se on myös taloudellinen valinta taksilla operoiville pelaajille.

Rio Real Golf, Marbella.
Klubin jäsenien parkkipaikat on komeasti porttien sisäpuolella, vierailijat saavat autonsa ihan lähelle hekin. Opasteet kentälle alkavat heti A-7 tien liittymän jälkeen. Alueella on muitakin kenttiä aivan vieri vieressä.
Rio Real Golf, Marbella. Kotoisa ja upea klubitalo. Proshop alakerrassa.

Rio Real Golf, Marbella. Ykkösväylä, vettä vasemmalla puu oikealla. Pitkälyöntinen välttää "väyläpuun" lyömällä vasemmalle.
Kentälle on harkiten ja onnistuneesti istutettu neljää eri puulajia. Puut suojaavat vastaantulevien väylien pelaajia ja ovat muutenkin mukavan näköisiä. Väylille asennetut puut ovat tarkkaan harkitut sijoituksiltaan, epäonnistuneella avauksella joudut zippaamaan yhden ylimääräisen lyönnin.

Rio Real Golf, Marbella. Ruoho on vihreämpää Marbellassa, kastelu on kallista hommaa...

Rio Real Golf, Marbella. Väylät on kauniita ja todella hyvin hoidettuja.
Henkilökohtaisesti pidän tästä kentästä vaikka en ihmeellisiä tuloksia käynnilläni saavuttanutkaan. Arvostan suuresti laadukasta kentänhoitoa, näissä maisemissa kastelu on vielä paljon kalliinpaa puuhaa kuin kotimaassa.

Rio Real Golf, Marbella. Kentän profiili on mielenkiintoinen, tasaista välillä, mutkia ja korkeuserojakin riittävästi.
Meille sattui kiva kesäinen päivä Rio Realin käynnillämme, villapaita pysyi kuitenkin päällä melkein koko kierroksen ajan sillä keskilämpötila heiluu vain noin 15 asteen kieppeillä näin helmikuun puolivälissä.

Rio Real Golf, Marbella. Tee-paikat on merkitty numeroimalla, tämä tapa on yleistymässä monilla kentillä.
Arviointi

Varaaminen ja maksaminen: 

Varaukset tehdään klubin omilla nettisivuilla, http://reservas-golf.rioreal.com/en/reserva. Maksu veloitetaan etukäteen ja varaajalle jää siten mahdollisuus vain siirtää varausta esteen sattuessa. Sisäänkirjottautuminen käy juohevasti Proshopissa.

Palvelut paikan päällä: 
Klubitalo myötäilee paikallista arkkitehtuuri savitiilikattoineen. Terassilla on mukava poiketa mennen tullen ja sieltä voi silmäillä myös kentän tapahtumia. Proshop jossa riittävästi ostettavaa vaativampaankin makuun.

Ruusuja:
Kertakaikkiaan laadukas ja upea kenttä, tänne haluaisin tulla uudestaankin. Väyläprofiilit ovat mielenkiintoisia ja parhaaseen tulokseen vaaditaankin tarkkaa peliä. Kikkaväyliä ei kuitenkaan ole. Klubi on oikein miellyttävä, ruokaa emme tällä kertaa ehtineet maistamaan. Kentän pystyy helposti kiertämään kävellen, trolleyn vuokra oli seitsemän euroa.

Risuja:
Nettibookauksen joutuu maksamaan varatessa.

Kentän pituudet metreinä:
Valkoinen (61) 6051
Keltainen (58) 5833
Sininen (55) 5494
Punainen (51) 5075
Par 72, 18 reikää

Yhteystiedot
Río Real Golf & Hotel - Marbella
Urb. Golf Río Real, s/n, 29603 Marbella, Málaga, Espanja
Caddy Master
+34 952 765 732Pure Golf, Golfcrackers Vesa Airio
www.treshombres.fi Golf-matkoja sinne missä kaverisi eivät ole käyneet...
www.visualtailors.fi Valokuvaus, ilmakuvaus ja -videoinnit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti