keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Miraflores Golf Club, 8.helmikuuta 2018

Pikku Fiatin rääkkäys jatkui A-7 ja AP-7 väylillä, matka Malagasta Mirafloresin kentälle taittui mukavasti aamuruuhkasta huolimatta. Täytyy kyllä antaa tunnustusta täkäläisellä ajokulttuurille, rampilta tulijat päästetään väleihin ja melkoisista liikennemääristä huolimatta liikenne soljuu kutakuinkin kohtuullisesti eteenpäin. Jotain muutostakin koen aistineeni, sillä nykyään autojen torvet eivät mielestäni soi samaan malliin kuin esim. kymmenisen vuotta sitten. Olisiko vaan korvavaikku lisääntynyt kirjoittajan kuuloelimissä?

Upea sisäänkäynti

Mirafloresin parkkipaikka löytyy lopulta taas tuhannen mutkan ja liikenneympyrän jälkeen. Google opastaa perille, mutta en silti pystynyt välttymään yhdeltä harha-askeleelta loppumatkasta. Tiet perillä on kapeita ja niitä riittää joka suuntaan, Mirafloresilla on tienvarsikylttejä, mutta ne on sijoitettu aikalailla matkan loppupäähän.

Klubitalo sijaitsee asutuksen keskellä, kumpuisissa ja upeissa maisemissa. Alueella on paljon muitakin kenttiä, Costa del Golfilla kun ollaan. Simppeli proshop löytyy sisäpihalta, pihan pienellä harjoitusalueella on paljon pelaamaan lähtevää porukkaa ja suomen kieltäkin kuulee heti paikalle saapuessani. Caddiemasterin jonossa tapaan suomalaiset Titan ja Marjatan, leidit ovat golflomalla aikomuksenaan kiertää alueen kenttiä samaan tapaan kuin meikäläinenkin.

Oma ryhmäni on täynnä, siihen kuuluu Jarkko ja Markus. Isä ja poika ovat omien sanojensa mukaan ensimmäistä kertaa Mirafloresilla ja samaten koko maassa. Neljäntenä ryhmään liittyy vähän varttuneempi norjalainen herrasmies.

Kumpuileva Miraflores

Ykkösväylä näyttää vähän haasteelliselta, par 4 on klubitiiltä "vain" 251 metriä jyrkkään alamäkeen ja houkuttelee yrittämään yhdellä päälle. Väylä pitää osata pelata oikein, pitkä avaus voi hukkua monenlaisiin ongelmiin, parempi näpsäyttää vain pikkuraudalla alkuun. Rinne kyllä pitää huolen rulleista ja pallo päätyy hyvään paikkaan alle sataan metriin ennen greeniä. Tosimiehet ja supersankarit pamauttavat aloituksen kuitenkin puulla, sillä omasta päästä tehdyllä. Ja päätyvät vasemmalle talojen katoille tai onnekkaasti, kuten minä, taloja vahtivaan muuriin ja sieltä sitten onnekkaalla kimmokkeella siedettävästi väylälle.

Ensimmäinen väylä sujuu ihan kohtuullisesti koko seurueeltamme, nuorimies Markus kolauttaa heti alkuun par:in vaikka lähtökuopissa molemmat vakuuttelivat olevansa "todella huonoja" pelaajia. Norjalaisvahvistuksellamme on hieman hankaluuksia liikkumisen kanssa, mutta pääsemme ihan säällisesti pikkutien toisella puolella odottavalle kakkosen tiiboxille.
Kakkosväylällä joudumme sitten huomaamaan ettei norjalainen oikein pysy pelitahdissamme ja yhtä-äkkiä kahden väylän jälkeen meillä onkin jo kaksi ryhmää kintereillämme. Joudun tässä kohtaa ystävällisesti huomauttamaan pelitahdin kiristyksestä ja ehdotan takanatulijoiden ohi päästämistä. Seuraavalla väylällä lyömme avaukset ja ilmoitamme takana tulijoille että halutessaan voivat ohittaa. Helpottuneina ryhmä lähteekin ohitsemme, mukavia kavereita, kiittelivät kovasti elettämme.

Herra Ankka (oikealla) piti kiinni reviiristään teeboxilla, onneksi ei tullut birdietä!

Valitettavasti pelirytmimme ei parantunut tästäkään ja  jo seuraavalla tiiboksilla uusi ryhmä saa meidät kiinni. Nyt arvelin että tätä menoa joudumme päästämään jokaisella boxilla yhden ryhmän ohi... Kolmannessa meitä ohittavassa ryhmässä oli proshopista tutut Titta ja Marjatta, norjalaisvahvistuksemme ei olisi heitä halunnut päästää vielä ohi ja asiasta käytiin hieman sanan vaihtoa norjalaisen puolelta. Lopuksi kaikki meni hyvin kun naiset pyysivät minut heidän ryhmäänsä ja näin saimme hajotettua hitaan porukkamme, tosin norjan mies päätti sitten lopettaa kierroksen heti seuraavan väylän jälkeen. Harmi tälle kaverille, mutta tällä kertaa hänen vauhtinsa ei sopinut täpötäydelle kentälle. Mainittakoon vielä että mies löi palloa ikäänsä ja kuntoonsa nähden erinomaisesti, mutta rutiinit ja suunnittelut vain veivät tänään liikaa aikaa.

Loppumatkan nautimme upeista väylistä ja alkuviikosta hieman kohonneesta lämpötilastakin. Osan lämpimästä voi kyllä pistää kumpuilevan ja suorastaan mäkisen kentän piikkiin. Lyhyehkön kentän voi hyvin pelata trolleyn kanssa jos omaa kohtalaisen kunnon ja hyvät nivelet jalkavärkeissä.

Minulla oli hyvä draiveripäivä mutta uuden ryhmäni ykköstykki oli ehdottomasti Titta joka pamautteli säännöllisesti pallonsa parikymmentä metriä pitemmälle kuin minä. Peli kulki myös Marjatalla enkä minäkään kokenut mitenkään tien tukkona olleeni loppumatkasta, silti kahden hengen porukaksi typistynyt Jarkon ja Markuksen ryhmä sai meitä odotella parilla väylällä. No, hyvä Suomi!

Erikoinen saari greeni väylällä 15.

Kentän erikoisuus on takaysin väylä numero 15. Klubitiiltä 121 metrinen par 3 lyödään matolta, greeni on ikäänkuin ammeessa pienen tekolammen sisällä. Henkilökohtaisesti en oikein lämmennyt kyseiselle väylälle sillä tilaa olisi kyllä ollut vähän parempaankin. Matolta lyöminen tuntuu sekin vähän väliaikaiselta ratkaisulta.

Suomalainen Avant bongattu!

Kaiken kaikkiaan kenttä on mainio ja voin kyllä hyvin suositella yhdeksi tutustumiskohteeksi kaikille innokkaille kenttäbongareille!

Arviointi

Varaaminen ja maksaminen: 
Varauksen voi tehdä kentän omien nettisivujen kautta jolloin pääsee tutkimaan ajankohtaisia tarjouksia. Nettisivuilta varaukset ohjautuvat https://reservas.miraflores-golf.com/miraflorescf/en/dispfe.php -sivustolle, ei ehkä ihan nykyaikaisin varausjärjestelmä, mutta toimiihan sekin. Mirafloresin proshop on samalla caddiemasterin toimisto, kuten Aurinkorannikolla on tapana. Perille on helppo löytää, siltikin vaikka mutkia matkassa riittääkin asuinalueen keskellä sijaitsevalle kentälle.

Palvelut paikan päällä: 
Kenttä on perustettu vuonna 1990. Kaikki palvelut mukavine ravintoloineen löytyy. Draiving range on matkan varrella joten sinne täytyy mennä erikseen, klubilta löytyy pieni harjoitusputtialue.

Ruusuja:
Mielenkiintoinen kentän profiili, kiinnostavia väyliä. Kotoisa tunnelma klubilla. Sijainti lähellä Fuengirolan ja Marbellan puolta väliä palvelee hyvin suositulla alueella vierailevia.

Risuja:
Varausjärjestelmä voisi olla selkeämpi. Ykköväylä on vähän miten sen nyt ottaa ja väylä 15. joka lyödään matolta (klubitii).

Kentän pituudet metreinä:
Valkoinen -
Keltainen 5148
Sininen  -
Punainen 4479
Par 71, 18 reikää

Yhteystiedot
Miraflores Golf
Calle Severiano Ballesteros, 
Urb. Riviera del Sol, 29649 Mijas, Málaga, Espanja
E-mail: info@miraflores-golf.com
Tel: 952 931 960
FAX: 952 931 942

Pure Golf, Golfcrackers Vesa Airio
www.treshombres.fi Golf matkoja sinne missä kaverisi eivät ole käyneet...
www.visualtailors.fi Valokuvaus, ilmakuvaus ja -videoinnit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti