lauantai 10. helmikuuta 2018

Baviera Golf, Malagasta itään

Nerjan luolat, kuva ei mitenkään voi kertoa miten iso ja avara luolasto oikeasti on

Toinen pelipäivä pyörähti käyntiin heti toisena lomapäivänä - kuinkas muutenkaan. Tälle nimenomaiselle päivälle olimme suunnitelleet muutakin, nimittäin luolakierroksen Nerjan kuuluisilla tippukiviluolilla.
Malagasta Nerjaan ajelee mukavaa moottoribaanaa alle tunnissa ja luolat on ehdottomasti tutustumisen arvoiset kuten historiallisesti kiinnostava ja kaunis Nerjan kyläkin.

Suuntasimme siis mainion (ja halvan) vuokrakoslamme kohti itää yhdeksän kieppeissä ollaksemme heti luolien avautumisen aikaan perillä. Googletin toimi taas moitteettomasti ja perillä jäi jopa hieman aikaa ennen sisään pääsyä. Auton voi jättää ilmaiselle parkille ennen kohteen maksullista (yksi euro) parkkipaikkaa.

Turistikierrokset luolastossa tehdään ohjatusti, alussa on pakollinen mutta lyhyt historiapläjäys videolla. Sitten päästään maan uumeniin, jokainen kävijä saa info-laitteen korvanappeineen kaulaansa. Luolastossa sitten pysähdellään äimistelemään ylhäältä ja alhaalta kasvavia toinen toistaan mahtavampia kivipuikkoja.



Kivikylän käynnin jälkeen jäimme vielä makustelemaan turistirysän upealle terassille hätäisen lounaan. Eväitä pureskellessa yritin tehdä mobiilisti varauksen paluumatkan varrella sijaitsevaan Baviera Golfiin. Jostain syystä varaus ei onnistunut, mutta soittamalla respaan homma hoitui helposti ja napakasti. Siitä sitten lähdettiin vähän tiukalla aikataululla ajelemaan kohti kenttää, juuri ennen motaria meidät kuitenkin pysäytettiin paikallisten seriffien toimesta. Onneksi poliisisetä sanoi heti alkajaisiksi että meillä ei ole mitään syytä huoleen, he vain haluavat tarkistaa auton omistajuuden.
Onneksi kaikki oli kunnossa ja saimme jonkun printatun lappusen matkaeväiksi ja viemiseksi autovuokraamoon.

Sirpa loistavan avauksen jälkeen

Ykköstiillä tervehdimme Calle:a ja Bo:ta jotka olivat pelanneet kentän aiemminkin, mukavia ja hauskoja ruotsalaisia poikia molemmat. Miesten vaimotkin osallistuivat kierrokselle, tosin ilman mailoja, caddiemeiningillä, toinen heistä oli satuttanut kätensä eikä voinut pelata ollenkaan.

Ykkösväylä on heti mielenkiintoinen venkula. Periaatteessa pitkällä lyönnillä voi tavoitella greeniä, mutta lyönti pitäisi tehdä sokkona outin yli. Hyvänkin avauksen voi missata lyömällä vähän liikaa vasemmalle, varsinkin rullivat lyönnit hakeutuvat reilun alamäen siivittäminä vasemmanpuoleiseen outtiin. Ehkä vähän turhan haasteellinen ykkösväyläksi?


Kentän pystyy pelaamaan kävellen. Opasteet on selkeitä. Kentän kunto oli käynnillämme ainakin ajankohtaan nähden todella hyvä. Lisäpisteitä klubille voisi antaa myös rangen sijoittamisesta klubitalon ja ykköstiin välille, kenttäsuunnittelijat voisivat ottaa tästä ideasta mallia muuallakin (vrt. esim. Anoreta Golf).


Nerjan ja Malagan väliin ei montaa kenttää mahdu, Baviera on silti korkeatasoinen ja mukava kokemus. Kentän par kolmoset ovat keskimittaisia, bunkkereita on hillitysti, vettä pelissä jonkin verran. Vesiesteet on rakennettu paikalliseen malliin niin ettei palloja tarvitse yrittää onkia, esteiden reunat ovat ahneita ja jos lyöntipaikalla vähänkin epäilyttää pallon menetys niin se on varmasti totta. 

Auringonlaskun taikaa

Päivä kääntyi jo iltaan kun saimme pallot viimeiseen reikään. Päivä Baviera Golfissa ja Nerjan luolilla oli enemmän kuin onnistunut, suosittelen tätä kombinaatiota kaikille golf-bongareille.

Klubille paistoi ihana Andalusian aurinko

Arviointi

Varaaminen ja maksaminen: 
Varauksen voi tehdä kentän omien nettisivujen kautta jolloin pääsee tutkimaan ajankohtaisia tarjouksia. Nettisivuilta varaukset ohjautuvat toimivaan ja alueella yleiseen imastergolfbooking - järjestelmään; https://www.imastergolfbooking.com/en/baviera. Asiallista palvelua saa myös soittamalla klubin numeroon.
Kokemukseni mukaan edellämainittu on paikallisista toimivin ja asiakasystävällisin bookausjärjestelmä. Huom! Peruminen/varauksen siirtäminen kannattaa tehdä soittamalla, varauksen yhteydessä tulevasta sähköpostiviestistä näet suositellun perumisajan (yleensä kolme päivää). 

Hinnoittelu menee kausiluontoisesti kuten muillakin alueen kentillä. Helmikuun puolivälissä normaalihinta nettiajanvarauksella on 60, riippuen vielä kellonajasta, pelaajamäärästä ja päivästä myös buggy voi kuulua alennettuun hintaan. Trolleysta veloitetaan myös pieni lisämaksu.

Palvelut paikan päällä: 
Toimiva ja komea klubitalo jossa kaikki tarvittavat palvelut. Erityismaininnan saa upea terassi. Range on sijainniltaan paras mitä olen Aurinkorannikon kentillä bongannut.

Ruusuja:
Hyvä sijainti ajatellen lomalaisia jotka haluavat käydä esim. Nerjan luolilla, Baviera sijaitsee vain 37 minuutin päässä Malagasta ja on siten varteenotettava bongaus isossa kylässä asustaville. . Erittäin hyvät lähipelin harjoittelualueet ja range. Upea klubitalo ja hyvä keittiö.

Risuja:
Tähän en oikein keksi muuta kuin haasteellinen ykkösväylä.

Kentän pituudet metreinä:
Valkoinen 5609
Keltainen 5326
Sininen 5046
Punainen 4744

Par 71, 18 reikää

Yhteystiedot
BAVIERA GOLF

Pure Golf, Golfcrackers Vesa Airio
www.treshombres.fi Golf-matkoja sinne missä kaverisi eivät ole käyneet...
www.visualtailors.fi Valokuvaus, ilmakuvaus ja -videoinnit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti