keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Pähkähullu USA Golf Tour 2017

Paunun bussi kurvaa jo Viinikan liikenneympyrään, takana on hurja viikko valokuvaajan arkea, kodin muutto edellisellä viikonlopulla ja loputtomalta tuntuvat matkajärjestelyt ja arjen järjestelyt kotona sekä työpaikalla.

Melkein tasan vuosi sitten, huimalla Pohjois-Korean golf-bongausmatkallamme, ystäväni Esa Mäkinen sai päähänsä idean Pohjois-Amerikan kaikkien osavaltioiden pelaamisesta. Innostuin tietenkin välittömästi näin pähkähullusta suunnitelmasta, vaikka tiedostinkin samalla että omalla kohdallani taloudelliset ja aikataulilliset tosiasiat tappelivat suunnitelmaa vastaan.

Asioilla on tapana järjestyä, pitää vain tehdä päätös ja suunnata kaikki aistit päätöksen tueksi. Sillä tavalla ne asiat tälläkin kertaa järjestyivät. Hirvittää tietysti jo etukäteen paluun jälkeen koittava arki yrityksen pärjääminen ilman suoraa mahdollisuutta asioiden hoitamiseen. Kotiin jäävät läheiset ovat myös mielessä ja ikävä heitä on jo etukäteen.

Kiropraktikko Niklas Tast, Vesku vasemmalla.
Lähtöpäiväksi varasin ajan pätevälle kiropraktikolle Niklas Tastille Tampereen Dextra lääkärikeskukseen Kehräsaaressa. Muutossa murjotut nikamat naksahtelivat yksi kerrallaan oikeisiin koloihinsa Niklaksen käsittelyssä ja juntturassa jököttävä niskakin vertyi heti siinä määrin että olo tuntui vastaanotolta poistuessani ihan pöllön poikaselta.

Reissumme on jaettu kahteen osaan, joista osa yksi lähti minun kohdallani käyntiin Paunun bussin polkaistessa liikenteeseen Tampereen Linja-autoasemalta. Helsinki-Vantaan lentoasemalla kohtaan matkakumppanit Esa Mäkisen ja Visa Pekkarisen. Visa on golfmaa-bongarien aatelia koluttuaan uskomattomat 176 eri golf-maata reissuillaan. Esa tulee hyvänä maailmanlistan kakkosena 168 maabongauksellaan. Meikäläinen ei pääse lähellekään reissukumppanien tasoa, mutta perässä tullaan!

Tämän ensimmäisen yhteisen reissumme missio on bongata 25 osavaltiota, Alaskan Fairbanks niistä ensimmäisenä. Fairbanksista lennämme "etelän" lämpöön Washingtonin osavaltion Seattleen josta tarkoituksena on vuokrata auto allemme. Siitä sitten alkaa melkoinen sahaaminen USAn pohjoisimpien osavaltioiden osalta. Yritän mahdollisuuksien mukaan päivittää tätä blogia osavaltio kerrallaan. Siihen asti - se on moro!

1 kommentti: