lauantai 30. maaliskuuta 2019

Nokia River Golfin Kevätkenttä aukesi ensimmäisten joukossa

Golfkausi 2019 pärähti käyntiin mahdollisimman upeassa kevät-säässä. Ensivaikutelmien mukaan kentät ovat talvehtineet lähes ongelmitta tänä vuonna

Nokialla River Golfin "mikroilmasto" mahdollisti Kevätkentäksi tituleeratun yhdeksänreikäisen avaamisen jo perjantaina 29. maaliskuuta Mukavasti mutkainen Taivalkunnantie syöttää golfareiden kolonnaa kohti Nokian River Golfin juuri avautuvaa Kevätkenttää. Vielä kilometri ennen kohdetta tietä ympäröivät pellot ja metsät ovat paksulti talven lumien peitossa. Epäuskoiset ajatukset pelaamaan pääsystä hellittävät vasta kenttä-alueen avautuessa silmien eteen. Puheet Nokian ihmeestä eivät ole liioiteltuja - ilmastonmuutos on saapunut River Golfille etuajassa!


Greeniltä poistumassa klubin hallitus, ykköstiillä Hämeen nopeimmat peliajan varaajat
 Kevätaurinko hellii viimeistä paikkaa myöten täynnä olevaa driving rangea. Paikkoja vapautuu sitä mukaa kun ensimmäiset innokkaat pelihullut kirmaavat toimiston kautta kohti kevätlaitumia. Lähtijöitä onkin sankka joukko, kaikki lähdöt ovat täpötäynnä olosuhteiden mukaan kumisaappaisiin ja pipoihin pukeutuneita pelaajia.

Tasan kahdeltatoista avautuvan kentän ensimmäiset lähtijät ovat kokoontuneet hyvissä ajoin ykköstiille. Klubin hallituksen jäsenet ovat perinteen mukaan lähteneet jo ennen ensimmäisiä varaajia. Hallituksen jäsenet toiminnanjohtaja Kimmo Siraisen johdolla pitävät rivakkaa vauhtia kärjessä. Muutaman väylän jälkeen johtoporukasta ei näy enää pipon tupsuakaan. Vauhdikasta on ollut toiminnanjohtajan toiminta muutenkin. Nokia River Golf on saanut nauttia virkistävistä muutoksista niin kentällä kuin klubitalollakin. 

Uudistaminen jatkuu uutterasti myös tänä keväänä. Viikonlopun jälkeen alkaa vanhemman River kentän nykyisen ykkösväylän muutostyöt. Uudistus vaikuttaa River -kentän etuysiin muun muassa siten, että nykyinen ykkönen vaihtuu kentän yhdeksänneksi väyläksi valmistuttuaan kaudelle 2020.


Estealueen kevätsiivous käynnissä

Bunkkerit ovat maaliskuussa vielä suuremmilta osin jäässä
 Ensimmäisen avatun täysipitkän kentän tittelin sai tänä vuonna jo toistamiseen Vihti. Kevät on nyt pari viikkoa etuajassa viime vuotiseen verrattuna. Keliolosuhteet ovat tosin aivan eri luokkaa edellisen kauden avajaisiin verrattuna. Tänä vuonna suorastaan herkuteltiin miellytävällä auringon paisteella.


Kevätkenttä-pukeutumiseen voi ottaa mallia Arilta

Greenit ovat talvehtineet erittäin hyvin
Upean ilman tasapainottajana Nokian avoimessa maastossa puhalteli melkoiset tuulet. Onneksi puhurit tulivat avajaisten kunniaksi etelän suunnalta. Pallot saivat mukavasti kyytiä myötätuuleen ja lätsähtelivät kauempana iloisesti vielä jäisen kentän ohuelti sulaneeseen pintaan. 
Tiiboxit olivat nekin sen verran kohmeessa, että tiitikun pystyttämiseen vaadittiin luovuutta tai yliluonnollisia voimia.


Hymyt herkässä, Jukka, Sari ja Ari ykköstiillä
Sari, Ari ja Jukka olivat vikkelimpien joukossa kauden ensimmäisen päivän pelejä varaamassa. Nopeat syövät hitaat, kolmikko sai varattua lähdön kakkosriviin. Tämän vuoden varaustaktikoinnissa käytettiin kahta erilaista tekniikkaa, toimisto-jonottamista ja tietotekniikka-taitoja. Kummalakin tekniikalla varaajat saavuttivat hyviä tuloksia, mainittakoon vielä, että nopeus oli todellakin valttia, sillä kaikki lähdöt ensimmäiselle päivälle oli varattu täyteen noin kolmessa minuutissa!

Kauden ensimmäinen golf-kierros aurinkoisen Riverin Kevätkentällä päättyi aivan liian nopeasti. Kiitokset hyväntuuliselle peliseuralle, Sarille, Arille ja Jukalle kivasta kierroksesta. Nokia River Golfin koko henkilökunnalle erityiskiitokset hämmentävän mukavasta ilmapiiristä!

Elämää pallon ympärillä, Golfcrackers Vesa Airio
https://golfcrackers.blogspot.fi
www.treshombres.fi Golf-matkoja sinne missä kaverisi eivät ole käyneet...

www.visualtailors.fi Valokuvaus, ilmakuvaus ja -videoinnit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti