perjantai 29. maaliskuuta 2019

El Paraiso Golf Club

Gary Playerin suunnittelema El Paraiso Golf Club hakee vertaistaan Andalucian auringon alta 

Oletko kyllästynyt pelaamaan jokaisella Malagan reissulla ne neljä-viisi tuttua kenttää? El Paraisosta löydät paratiisin, jonka haluat takuulla pelata seuraavallakin reissullasi! 
Espanjalaista arkkitehtuuria tunnistettavimmillaan

Parkkipaikkoja on kivasti. Yritin etsiä varjoisan paikan autolle, mutta varhaisesta aamusta huolimatta kaikki palmujen aluset olivat jo käytetty. Aurinkoa lähes pilvettömältä Andalusian taivaalta olikin luvassa, vaikka näin helmikuussa lämpötilat vielä jäävät maltillisiksi. Ehkä saisin pelata paitasillani tänään, ehkä en.

Okran keltainen klubitalo on luotettua espanjalaista tyyliä kaariportteineen päivineen. Proshop löytyy vaivatta klubin pienen sisäpihan etukulmalta. 
El Paraiso on saanut nimensä Paraison laakson mukaan. Kenttä-suunnittelijat Gary Player, yhdessä Ron Kirbyn kanssa, ovat tehneet upeaa jälkeä. Kentän kotisivujen mukaan El Paraiso on yksi alueen parhaiten suunnitelluista kentistä, omalla kokemuksellani Costa del  Golfin tarjonnasta pystyn helposti yhtymään tähän mainoslauseeseen. 
Ykkösväylä näyttää helpolle. Kentän opasteet ovat huippuluokkaa!

Olen ihan ensimmäisten lähtijöiden joukossa, harmi vaan kun en saanut tänäänkään peliseuraa. Kahden hengen ryhmä edessäni ehti jo lähteä ja seuraavat ryhmät ovat täysiä. Siinä välissä on tyhjä lähtö, minun osakseni jää harmittavasti yksin pelaaminen. 
Ykkösväylän ruoho on vielä aamukasteesta kostea. Ensimmäiset lähtijät ovat liikkeellä buggylla, pallot ovat karanneet hieman väylän reunoille, tuoreet renkaan jäljet huurteisen väylän pinnassa paljastavat pelin kulun.
Väylillä on hyvin tilaa pelata

Ykkösväylä houkuttaa yrittämään yhdellä päälle
Avausväylä on lyhyt par 4, lyhyydestään huolimatta (284 metriä klubitiiltä), se on sloupattu sijalle 12. Ilmeisesti "big-hitterit" yrittävät yhdellä päälle, sitten palloja haetaan väylän poikki kulkevasta ojasta ja viereisiä väyliä suojaavien palmujen väleistä. Seuraavan ryhmän porukka katselee kiinnostuneina valmistelujani, päätänkin viime hetkillä vaihtaa draiverin turvallisempaan rauta neloseen. Avauslyönti onnistuu ja pääsen matkaan hyvillä mielin. El Paraison logossa komeilee värikäs ja upea harjalintu. Yritin jälkeenpäin tuloksetta selvittää, miten linnut liittyisivät tähän paratiisiin. Komeita harjalintuja kyllä pyrähtelee siellä täällä kentän alueella, niin muodoin ne ovat saaneet profiilinsa peltisiin lyöntipaikan merkkeihinkin. Lintujen tiirailun lisäksi kentällä riittää silmänruokaa upeiden väylien muodossa. Väylät nuoleskelevat rauhallisen laakson rinteitä, välillä käydään kymmeniä metrejä korkeammalla ihailemassa silkkisen vihreää näkymää lähes koko kentän alueelle.Peli soljuu mukavasti, edellä kulkeva kahden hengen porukka pitää melkoista vauhtia buggyllaan, eikä minulle jää yhtään turhaa aikaa tiiboxeissa huilaamiseen. Välillä aurinko helottaa mukavasti ja saan heittää päällimmäisen pusakan bägiin. Poutapilvien sattuessa kohdalle joudun taas kaivamaan lämmintä päälle. Onneksi vuoret blokkaavat pahimmat tuulenpuuskat, paratiisi on nimensä veroinen.
Upeat lähipelialueet kruunaavat kokemuksen


Liian vähän väyliä?
Kentällä on sopivasti korkeuseroja ja vettä pelissä. Kikkaväylät loistavat nekin poissaolollaan. Väylämerkinnät ovat kunnossa, vain ysiltä kympille kävellen kulkeva saattaa erehtyä tekemään hieman turhan pitkän lenkin matkallaan klubitalon vierestä lähtevälle kympille. Helmikuussa 2019 pelatessani väylän yksitoista greeni oli remontissa. Sekin oli korvattu väliaikaisella, mutta korkeatasoisella viheriöllä. Viimeinen väylä johtaa takaisin klubille, siellä aikaisemmin pelanneet silmäilevät kahdeksannentoista greenin tapahtumia kullankeltaista palautusjuomaansa nautiskellen. Kenttä on niin mielenkiintoinen, että jää vain toivomus ettei peli vielä päättyisi. Lisää Veskun kenttä kokemuksia Costa del Golfilta ja muualtakin golf-maailmasta osoitteessa: https://golfcrackers.blogspot.com

Arviointi

Varaaminen ja maksaminen: 
Varaus on erittäin helppo tehdä klubin nettisivuilla olevan linkin kautta monilta muiltakin kentiltä tutun iMasterbookingin kautta. Huom! Peruminen/varauksen siirtäminen kannattaa tehdä soittamalla, varauksen yhteydessä tulevasta sähköpostiviestistä näet suositellun perumisajan (yleensä kolme päivää).
Hinnoittelu menee kausiluontoisesti kuten muillakin alueen kentillä. Helmikuussa normaalihinta nettiajanvarauksella on 80 e (mid season), riippuen vielä kellonajasta, pelaajamäärästä ja päivästä. Klubilla on selkeä hinnasto jonka voi ladata/katsoa nettisivuilta: https://elparaisogolf.com/rates/ Varauksen voi tehdä luotettavasti osoitteessa: https://open.imaster.golf/en/paraiso/?

Palvelut paikan päällä: 
Hyvät parkkipaikat. Klubitalolla ja proshopissa hyvät palvelut. Ykköstii klubin vieressä. Nettisivuilla erittäin hyvät kuvaukset väylistä, kuin myös todella korkeatasoiset ilmavideot kaikista väylistä. Kiva terassikahvila päätösreiän vieressä.

Ruusuja:
Kenttä on rakennettu upeaan laaksoon, niinpä pahimmat tuulenpuhurit pysyvät enimmäkseen poissa. Kenttäsuunnittelu on erityisen hyvin onnistunut, vaihtelua riittää. Miellyttävä ilmapiiri klubilla.

Risuja:
Kävelijän opasteet ysiltä kympille vähän puutteelliset. Kahdeksantoista reikää on liian vähän!

Kentän pituudet metreinä:
Valkoinen 6131
Keltainen 5912
Sininen 5271
Punainen 5998

Par 71, 18 reikää

Scorecard:
https://guadalhorce.com/images/TarjetaRecorridoGuadalhorce.pdf

Yhteystiedot

El Paraiso Golf Club
Urb. El Paraiso, Ctra de Cádiz, km 167,
Estepona, Málaga, Spain
Tel. Exchange: +34 952 88 38 35
Tel. directo reservas: +34 659 66 66 65
Direct booking line: +34 659 66 66 65
Email: reservas@elparaisogolf.com


Elämää pallon ympärillä, Golfcrackers Vesa Airio
https://golfcrackers.blogspot.fi
www.treshombres.fi Golf-matkoja sinne missä kaverisi eivät ole käyneet...
www.visualtailors.fi Valokuvaus, ilmakuvaus ja -videoinnit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti