torstai 22. maaliskuuta 2018

Alhaurin Golf by Severiano Ballesteros


Helmikuisen golf-kimaran viimeinen, vaan ei suinkaan vähäisin, oli tämä vuoriston kuningatar ja pallohaukka

Malagasta kentälle ajelee noin kolmessa vartissa. Google voi antaa sijainniksi myös aivan Malagan kupeessa olevan lähiön, tarkkana siis osoitteen kanssa. Varasin kohtuullisesti aikaa matkalle ja ylimääräiset minuutit tulivatkin tarpeeseen kun viimein pääsin kentän kulmille sillä nyt navigaattori ohjasi minut Alhaurin Golf Hotellille. Tiesin kyllä olevani lähellä, mutta rattia sai vielä pyöritellä tovin vähän "ei-niin-loogisesti" aseteltujen tienviittojen sekamelskassa.

Malesian Jane ykkösellä. Pitkälyöntisen kannattaa yrittää vasemmalla näkyvän kumpareen ja puitten yli, ellei sitten hallitse näyttävää fadea...

Olen käynyt kentällä aiemmin, peräti parikin kertaa. Muistini mukaan rotkoja riittää ja siirtymät on pitkiä. Auton saa parkkiin takapihan katoksilla varustelluille paikoille, varjopaikka onkin mukavuutta jota osaa arvostaa vasta istuttuaan tulikuumaan kaaraan jonka ohjauspyöräkin on liian kuuma kosketeltavaksi.

Kentän luonne on kiharainen, Alhaurinissa pärjää maltillisella pelisuunnitelmalla. Yliluonnollisista pallonlyöntitaidoistakaan ei olisi haittaa!

Proshopissa odottaa erittäin ystävällinen henkilökunta ja varaukseni käsitellään nopeasti. Ehdin vielä rangellekin huolimatta loppumatkan turhista mutkista. Harjoituskenttä on miellyttävästi aivan ykköstiin tuntumassa, sinnekin voi ajaa buggylla vaikka matkaa klubilta on vain lyhyen par kolmosen verran.

Kentän kolmas väylä, par 3, 175 metriä keltaisilta. Greenillä on vaikea pysyä hyvälläkään lyönnillä, mutta viekas pelikettu saa palkinnon lyödessään viheriön oikeaan laitaan, rinne uittaa pallon helposti hyviin asemiin birdietä varten.

Erehdyin hetkeksi luulemaan par 3 kentän ykköstiitä varsinaisen kentän lähtöpaikaksi. Kentän ykkönen sijaitsee kuitenkin muutaman kymmenen metriä tienvartta eteenpäin. Hetken pelkäsin että joutuisin pelaamaan yksin, mutta juuri ennen lähtöaikaani paikalle porhalsi malesialainen Jane. Lyhyiden esittelyiden jälkeen selvisi, että rouva oli ikäänkuin jäänyt jumiin Andalusiaan kun hänen miehensä oli joutunut lähtemään pitkälle työmatkalle Aasian suuntaan. No, eipä ainakaan mikään maailman huonoin paikka jumiutumiseen. Jane pahoitteli etukäteen olevansa kehno pelaaja, mutta hyvin lensi pallo vaikka pelivuosia oli jo hieman kerääntynytkin hentoon varteen.

Kaunis puu keskellä väylää, tähän on moni unelma-avaus tyssännyt..

Alhaurinin par 5 ykkösen greenin voi pitkälyöntinen pelaaja saavuttaa kahdella päälle. Draivilta vaaditaan silloin pituuden lisäksi tarkkuutta sillä lyönnin joutuu suuntaamaan etuoikealla kuumottavan pikku harjanteen ja puiden yli. Kentän vuoristoisesta luonteesta johtuen buggy on oletusvalinta. Siirtymätkin ovat osin pitkiä ja lisäksi jyrkkiä.

Väylä 14 par 3. Lyhyt, 132 metrinen on ehkä helpoimpia väyliä koko kentällä. Tosin vain onnistuneella lyönnillä voi säilyttää tuloksen.

Seve Ballesteros on mainittu kentän suunnittelijaksi. Olen kyllä sitä mieltä että Seve on ollut vähän pirullisella tuulella väyliä piirrellessään sillä kenttä suorastaan nielee palloja. Voit lyödä unelmiesi avauksen keskelle väylää ja pallo vierii silti "laidan" yli ammottavaan rotkoon. Monet greenit on myös suunniteltu niin että heikko lähestyminen johtaa edellä mainittuun katastrofiin.

15. väylä par 5. taaksepäin greeniltä katsottuna. Voimakkaitten kallistusten vuoksi hyvä pitkä avaus valuu helposti vasemmalle kanjoniin. Kakkoslyöntikin on vaikea pitää väylällä ja greenille on pakko osua tai pallon menetys on lähes varma.

Alhaurin Golf lienee käytettyjen pallojen myyjän unelmakenttä. Väylä 6 on kentän jos ei kuuluisin niin ainakin näyttävin, par 5 avataan rotkoon, ykkösen tulisi kantaa noin 250 metriä jotta jatkolyönnille jäisi tilaa. Väylä päättyy upealle rotkojen saartamalle viheriölle. Jos et vielä ollut hävittänyt yhtään palloa niin tällä väylällä siihen on montakin hyvää tilaisuutta.

# 18. Pitkä vähänkään oikealle suuntautunut avaus on menetetty vesihiiseille. Muuten väylä on kaunis mutta kapea. Seuraavalla kerralla ostan pallonmyyjältä heti ison säkin halpoja kuulia.

Maaliskuun (-18) lopulla pääsen jahtaamaan muutaman kentän lisää kasvavaan listaani. Tarkoitus olisi ajan myötä pelata ja blogata kaikki noin 70 Costa del Solin kenttää.

Arviointi

Varaaminen ja maksaminen: 
Varaus on erittäin helppo tehdä klubin nettisivuilla olevan linkin kautta monilta muiltakin kentiltä tutun iMasterbookingin kautta. Huom! Peruminen/varauksen siirtäminen kannattaa tehdä soittamalla, varauksen yhteydessä tulevasta sähköpostiviestistä näet suositellun perumisajan (yleensä kolme päivää).
Hinnoittelu menee kausiluontoisesti kuten muillakin alueen kentillä. Hinnaston mukaan normaalihinta nettiajanvarauksella on 53 e (low season) ja 73 e (high season), riippuen vielä kellonajasta, pelaajamäärästä ja päivästä, myös buggy voi kuulua alennettuun hintaan. Early bird -hinta maaliskuussa 46 e varaus netin kautta 67 euroa. Varauksen voi tehdä luotettavasti osoitteessa https://www.imastergolfbooking.com/en/alhaurin

Palvelut paikan päällä: 
Hyvät parkkipaikat, katospaikkoja. Klubitalolla ja proshopissa hyvät palvelut, range ja ykköstii aivan klubin vieressä. Par 3 kenttä täysimittaisen kentän lisäksi.

Ruusuja:
Kenttä jolla pelitaidot todella laitetaan puntariin. Upeat maisemat korkealla vuoristossa, ei liikenteen melua. Kentällä on hyvin vapaita aikoja.

Risuja:
Tarkkuutta ja hyvää pelisuunnitelmaa vaativa kenttä, palloja hukkuu melkein väkisinkin. Tienvarsien opasteet vaatimattomat.

Kentän pituudet metreinä:
Valkoinen -
Keltainen 6246
Sininen -
Punainen 4885

Par 72, 18 reikää

Scorecard:
https://clubsg.skygolf.com/courses/course/311276/Alhaurin_Golf_Club.html?tab=scorecard&#Scorecard

Yhteystiedot
Address: Ctra. A-387 Alhaurín el Grande Mijas Km. 3,4 | CP 29120 Málaga
E-Mail:reservasgolf@alhauringolfcourse.com 
Web: http://alhauringolfcourse.com 
Phone: +34 952 59 58 00
Fax: +34 952 59 41 95



Pure Golf, Golfcrackers Vesa Airio
https://golfcrackers.blogspot.fi
www.treshombres.fi Golf-matkoja sinne missä kaverisi eivät ole käyneet...
www.visualtailors.fi Valokuvaus, ilmakuvaus ja -videoinnit

2 kommenttia:

  1. Entä se tärkein eli ravintolan syötävätarjonta ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Anteeksi myöhäinen vastaus! Tällä kertaa eväät jäivät testaamatta kun piti ehtiä oman kullan kanssa sovitulle lounaalle😀

      Poista