sunnuntai 18. helmikuuta 2018

La Quinta GC, varma valinta golfnautintoon

Näissä maisemissa golfarin silmä lepää ja sielu väpäjää

Noin tunnin ajomatkan päässä Malagasta, aivan Marbellan tuntumassa sijaitsee upea La Quinta Country Club. Kenttä on perustettu 1959 ja sisältää nykyisellään 27 reikää jotka on nimetty tyylikkäästi A, B ja C. Tänään pelasimme niistä A:n ja C:n.
Klubilla on alusta pitäen ollut korkeat standardit jotka ovat kantaneet tähän päivään saakka. Parkkipaikka löytyy klubirakennuksesta jonne ajetaan portinvartijan kopin jälkeen, suoraan halliin. Tuntematta paikkoja kävelin ensin klubille ulkokautta, mutta kyllä sieltä hallista pääsee ihan portaita pitkin suoraan proshopin ja ravintolan väliselle patiolle.

Tänään pelaamme taas yhdessä matkakumppanini ja rakkaan vaimoni Sirpan kanssa. Tee aika on kymmeneltä - pääsemme pelaamaan ihastuttavien Titan ja Marjatan kanssa jotka opin tuntemaan aiemmalta Mirafloresin kierrokseltani.

Klubilla on range joka on näppärästi heti klubin vieressä, puumailat ovat jyrkkään alamäkeen lyötävällä harjoitusalueella kielletty. Harjoituspallot on valmiina lyöntipaikoilla ja ne kuuluvat green feen hintaan.

A -kenttä alkaa heti par vitosella, tilaa moukauttaa riittää ja onnistunkin jysäyttämään melko kivan pusun tuoreeseen La Quintan logolla varustettuun Gallawayn palloon. Periaatteessa kovat kaverit pääsevät yrittämään tällä väylällä kahdella päälle, sillä mittaa radalla on "vain" 457 metriä, linnuntietä lipulle on vielä jonkin verran vähemmän sillä väylä kääntyy puolivälin kohdalta hieman vasemmalle. Mukavasta onnistumisesta huolimatta minä en ollut se kova kaveri tänään, mutta par:illa oli mukava aloittaa pelit lähes shortsikeliksi muuttuneessa ilmastossa.

Sirpa leipoi ykkösväylälle upean pommin

 Mielestäni kentän voisi ihan hyvin pelata jalkaisin, mutta buggy piti ottaa. Golfautolla saa ajaa kentällä, vain par kolmosilla ajo oli kielletty.

Kentästä löytyy luonnetta, väylät ovat mielenkiintoisa ja maisemat upeita

 Draiverini kävi kuumana juuri sopivalla kentällä, täällä nimittäin on kivasti tilaa yrittää niitä vähän pitempiäkin avauksia.

Greenit ovat suuria, niin myös ahnaat bunkkeritkin joihin pallot vierivät helposti
 
Ennen puoltaväliä on komea baarirakennus terasseineen vessoineen kaikkineen, jostain syystä ovet olivat kuitenkin kiinni. Siinä sitten pelattiin jalat ristissä klubitalolle saakka...

Näissä maisemissa golfarin silmä lepää ja sielu vapisee

Pidin kentästä todella paljon, upeat väylät on istutettu suurella sydämellä käytettävissä olevaan maastoon. Kentän hoitoon on panostettu selvästi enemmän kuin monella tällä reissulla käymälläni klubilla. La Quinta kilpailee nyt parhaimpien Costa del Solilla pelaamieni kenttien tittelistä.

C -kentän 18 boxilla ei kannata olla vesikauhuinen

Seuraavaksi kirjoittelen erikoisesta Alhaurin Golfista - olkaapa kuulolla!

Arviointi

Varaaminen ja maksaminen: 
Kentän voi varata varausjärjestelmä iMasterbooking kautta jolloin hinnoista voi saada pienen alennuksen. Käynnillämme pelit ja buggy kahdelle kustansi 138 euroa, ihan kohtuullista huippuhienolle klubille. Kentälle ajetaan tiiviin asutuksen läpi, navigaattori (Google) näyttää kyllä oikein, mutta pikku teillä ajaa helposti hieman vikaan. La Quintan opasteita on vasta lähellä klubia. A+C -kenttäkombinaatio on normaalimittainen, väylät ovat visuaalisesti huippuhienoja ja mielenkiintoisia. Tänne haluaisin uudestaankin!

Palvelut paikan päällä: 
Hieno klubitalo hienostoalueella. Parkkihalli klubitalon alla. Ravintola, terassi ja tietenkin proshop minne pelimaksut maksetaan.

Ruusuja:
Driving range aivan klubitalon vieressä, harjoituspallot kuuluvat hintaan. Upea klubitalo ja hieno ravintola. Kenttä on erittäin hyvin hoidettu, se on myös mielenkiintoinen.

Risuja:
Driving rangella ei saa käyttää puumailoja. Toiletit puuttuvat kentiltä. Nettisivuilta on vaikea löytää internetajanvaraus.

Kentän (A+C) pituudet metreinä:
Valkoinen 5895
Keltainen 5603
Sininen 5190
Punainen 4807
Par 71, 18 reikää

Yhteystiedot
La Quinta Country Club
Phone :(760) 564-4151
Email :Receptionist@lqcc.org
Urb. La Quinta Golf s/n, 29660, Benahavís, Málaga.
77-750 Avenue 50, La Quinta, CA 92253
P: 760.564.4151 | F: 760.564.6396
E: info@lqcc.org


Pure Golf, Golfcrackers Vesa Airio
www.treshombres.fi Golf-matkoja sinne missä kaverisi eivät ole käyneet...
www.visualtailors.fi Valokuvaus, ilmakuvaus ja -videoinnit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti