sunnuntai 11. joulukuuta 2016

El Chaparral Golf Club

El Chaparral Golf Club, Fuengirola Espanja
10.12.2016


El Chaparral Golf Club

Tämä kenttä on minulle vanha tuttu jo useiden vuosien ajalta. Mutta, mutta niin haastava meikäpojan lyönneille että oikein lompakosta kouraisee kun ajatteleekin hukkuneita palloja...

Starter ottaa kuvaa ja Vesku pitää kojua pystyssä. Pakollinen "selfie".

Proshop toimii täälläkin "caddiemasterin" toimistona. Homma pelaa kuin junan vessa. Netissä tekemäni varaus löytyy ennenkuin ehdin suutani avata - mister Airio?

Kahden kerroksen väkeä - El Chapparal driving range

Kenttä sijaitsee lähellä merta, mutta myös lähellä vuoria. Maisemat ovatkin henkeäsalpaavia aina rangelta lähtien.


El Chaparral 1. Tee. Aloituslyönti pitäisi saada tuohon kuvan yläreunassa näkyvään sumppuun...

Löin ensimmäisen avaukseni oikealle pensaikkoon. "Mulligan" onnistuu sen sijaan loistavasti ja pääsen kuin pääsenkin peliin.

El Chaparral Clubhouse. Ykköstii väylältä katsoen, sanomattakin on selvää että avauslyöntiin kannattaa panostaa.

Suosittelen lataamaan runsaasti halpoja palloja matkaan, klubituuppari kuten meikäläinen hassaa tällä kentällä helposti puoli tusinaa valkoisia kuulia.

Taustan sähkölangat ovat pelissä sisään tullessa muistaakseni väylällä 13

El Chaparralin väylät eivät ole kärsineet sateista yhtä paljon kuin "tasamaakentät", ehkäpä kenttäsuunnittelija onkin ottanut asian huomioon. Joka tapauksessa varauksia tälle kentälle oli enemmän kuin edellisenä päivänä pelaamallani Calanovalla.

Luonnonesteitä riittää

Tiiboxit on sijoitettu osin niin ettei pelaajat pysty pitämään buggyjaan silmällä. Kävellen en oikein suosittelekaan tätä kenttää pelattavaksi sillä siirtymät vievät aikaa ja korkeuserot ottavat helposti kunnon päälle muutenkin. Startteri huomautti mahdollisista "bagi-varkaista" ja ehdotti että jättäisin arvotavarani hänen tallelokeroonsa. Tallettaminen ei maksanut ylimääräistä. Oli mukavampaa pelata kun ei tarvinnut liikaa miettiä autonavaimien ja lompakon perään.

Puitteet kentällä on hyvässä kunnossa, väylien lisäksi muukin infra on rakennettu mallikkaasti.


Greenit ovat osin kaksitasoisia, hyväkuntoisia aina käydessäni.

Jouduin taas pelaamaan yksin. Kotimaassa en suostu lähtemään kierrokselle ilman seuraa, täällä se menettelee kun tähtäin on enemmänkin kenttiin tutustuminen ja valokuvaus.

Suoraa pintaa ei paljon löydy väyliltä, tarkka poika osaa toki sijoittaa pallon optimaalisesti

El Chaparral koettelee klubipelaajaa joka ei ole tottunut lyömään kaltevilta pinnoilta. On enemmänkin sääntö kuin poikkeus joutua kallistuksen uhriksi.

Useammallakin väylällä puut koristelevat tiukasti väyliä

Kenttä vaatii tarkkoja avauksia, monilla väylillä pelaaja saa tehdä tarkkaa työtä avauksissaan mikäli aikoo hankkia tuloksen.

Palloränni tämäkin, aika harvoin pääsee lyömään tasamaalta

Väylät on kauniita, joissakin tapauksissa kuitenkin jopa temppuratoja

Sisääntullessa väylä 16 (374 m keltaiselta tiiltä) osoittautuu varsinaiseksi temppuradaksi. Pitkä avaus pitää sijoittaa ylemmässä kuvassa keskellä näkyvän kummun yli näkymättömiin tiiltä katsoen. Onnistuneen pitkän avauksen jälkeen suoraan greenille yrittävää haastaa vielä keskellä väylää kasvava tuuhea puu.

Saniteettitiloja löytyy, harvemmin niitä tulee kuvailtua

Välillä maisemat tuntuvat jopa kotoisilta

Kenttä on kieltämättä upea, erilainen ja haastava. Suosittelen El Chaparralia kaikille joita Fuengirolan alueen "helpot" ja tutut kentät kyllästyttävät.

Merinäköala, taustalla rangen valaisimet


Varaaminen ja maksaminen: 
Varaus kannattaa tehdä kentän omien nettisivujen kautta jolloin pääsee tutkimaan ajankohtaisia tarjouksia. Nettisivuilta varaukset ohjautuvat https://www.imastergolfbooking.com/en/chaparral sivustolle joka toimii hyvin ja luotettavasti.  Early Birdiet ja Twilight -tarjouksia löytyy. Netissä voi maksun tehdä ehdollisena syöttämällä luottokortin/debitkortin tiedot. Maksu menee kuitenkin vasta paikan päällä - sama kortti mukaan jolla olet tehnyt varauksen!

Palvelut paikan päällä: 
Proshop toimii caddien toimistona - helppo ja rento asioida mukavan henkilökunnan ansiosta. Runsaasti golf -tuotteita myynnissä. Pihalla toimii "startteri" joka antaa buggyn proshopin kuittia vastaan. Startterille kannattaa jättää arvotavarat sillä kentän puskissa saattaa vaania voroja. Buggy myös palautetaan startterille. Klubilla on ravintola jossa perinteiset herkut.

Ruusuja:
Mukavan haastava ja ympäristöönsä nähden erilainen kenttä, hinnat eivät ole halvimmasta päästä mutta eivät niitä kalleimpiakaan, erikoishinnat aamuille ja iltapäivälle, mukava henkilökunta. Vieraspelaajat ovat oikein tervetulleita.

Risuja:
Klubipelaajalle melko haastava kenttä, pallonsyöjä.

Yhteystiedot
http://www.golfelchaparral.com/en/
Urbanización El Chaparral, N-340 km. 203 29648 Mijas Costa (Málaga)
+34 952 587 733
reservas@golfelchaparral.com

Pure Golf, Golfcrackers Vesa Airio
www.treshombres.fi Golf matkoja sinne missä kaverisi eivät ole käyneet...
www.visualtailors.fi Valokuvaus, ilmakuvaus ja -videoinnit





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti